HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Arı ürünleri tıp alanında şifa dağıtacak

Düzenleyen: /
Arı ürünleri tıp alanında şifa dağıtacak
Arı, Haber

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Arı ürünleri artık sağlık alanında apiterapi olarak uygulanacak. Pansuman sırasında kullanılan gazlı bez ballı bez olabilecek. Romatizma ve eklem ağrılarının tedavisinde de arı ürünlerinden yararlanılacak.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Daire Başkanlığı ile birçok faydası bulunan arı ürünleri, alternatif tıp alanında da kullanılabilecek.

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arı ürünlerinin artık sağlık alanında apiterapi olarak uygulanacağını belirtti.

Arı ürünlerinin tıpta kullanımı ile ilgili Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin sonuç verdiğini dile getiren Yılmaz, "Nihayet Geleneksel ve Tamamlayacı Tıp Uygulamaları adı altında daire başkanlığı kuruldu. Artık arı ürünlerinin tıp alanında kullanılmasının önü açık. Arıcılar olarak bunun sevincini yaşıyoruz" ifadesini kullandı.

'Bal yaralarda kullanılabilinecek'

Arı ürünleriyle tedavi apiterapinin uygulamaya geçtiğini, böylelikle arı ürünlerinin birçok hastalığı önleyeceğini veya iyileşmesine yardımcı olacağını söyleyen Yılmaz, "Arı ürünlerinde bal, propolis, arı sütü, polen ve arı zehri apiterapinin aktif maddeleridir. Örneğin bal, gama ışınlarından geçiriliyor ve yaralarda kullanılabiliyor. Pansuman sırasında kullanılan gazlı bez ballı bez olabilecek. Çünkü ballı bezin diğer beze göre yarayı daha hızlı iyileştiği bilinmektedir. Yine propolis, tıp alanında çeşitli hastalıkları tedavide kullanılabilecek. Arı zehrinden ise romatizma ve eklem ağrılarının tedavisinde yararlanılabilecek" diye konuştu.

Gülhane Askeri Tıp Akademisinde klinik çalışmalarının devam ettiğine vurgu yapan Yılmaz, "Buradaki öğretim üyemiz Prof. Dr. Mehmet Han Yüksel hocamız aynı zamanda apiterapi yönetmenliğinin hazırlanmasında görev almıştır. Bu konuda kendisiyle birlikte çalışmalarımız sürüyor" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...