12 Aralık Ehliyet sınav sonuçları belli mi! Ehliyet sınav sonuçları 2015 MTSAS !

Düzenleyen:
12 Aralık Ehliyet sınav sonuçları belli mi! Ehliyet sınav sonuçları 2015 MTSAS !

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Ehliyet sınav sonuçları belli mi? Ehliyet sınavı ne zaman ne zaman açıklanacak? 12 Aralık 2015 günü yapılan Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayları Sınavı (MTSAS) sınav sonuçlarını haberimizden detaylı bilgileri öğrenebilirsiniz.

Ehliyet sınav sonuçları belli mi? Ehliyet sınavı ne zaman ne zaman açıklanacak? 12 Aralık 2015 günü yapılan Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayları Sınavı (MTSAS) sınav sonuçlarını haberimizden detaylı bilgileri öğrenebilirsiniz. 2015 Ehliyet sınav sonuçları açıklanıyor. Ehliyet almak için sınav sonuçlarını bekleyen sürücü adayları, 2015 MTSAS'dan en az 70 puan alarak, direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan sınavın ne zaman açıklanacağı büyük merak konusu. Ehliyet sınav tarihlerini ve sorularını daha önceki haberlerimizde sizlerle detaylı olarak paylaşmıştık. Ehliyet sınav sonuçlarını da haberimizde sizlerle paylaşacağız. 12 Aralık 2015 günü yapılan ehliyet sınav soruları cevaplarını sınavın yapıldığı günden hemen sonra okuyucularımızla paylaştık. Her yıl 6 kez yapılan ehliyet sınavının sonuncusu ise Aralık ayında yapılmıştı. Ehliyet sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resim sitesi 'meb.gov.tr' adresi üzerinden açıklanacak.

12 Aralık 2015 Ehliyet sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resim sitesi 'meb.gov.tr' adresi üzerinden açıklanacak.

12 Aralık Ehliyet sınav sonuçları için tıklayın

Ehliyet sınav sonuçları 2015 için tıklayın

MTSAS sonuçları için tıklayın


EHLİYET ALMAK İÇİN
Motorlu taşıt kullanmak isteyen vatandaşların ehliyet almaları gereklidir. Ehliyet alabilmek içinde ehliyet kurslarına başvurmanız gereklidir. Ehliyet kurslarına başvuran sürücü adayları ehliyet alabilmek için kursta bazı dersler görmektedir. Kurs süresince bu dersleri gören sürücü adayları kurs eğitimi bittikten sonra Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği motorlu taşıtlar ve sürücü sınavına girmelidir. Bu sınavda kursta aldığınız derslerden sorular karşınıza gelecektir. 3 bölüm olan bu sınavdan her bölümden 70 ve üzeri not almalısınız. 70 ve üzeri not alan sürücü adayları artık son sınav olan ehliyet sınavına girmeye hak kazanırlar. Ehliyet sınavından da geçer not alan sürücü adayları ehliyet almaya hak kazanabilir.

 

MTSAS 2016 ehliyet sınav takvimini de aşağıdaki gibidir:
2016 MTSAS EHLİYET SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

1.sınav:Ocak 2016 Cumartesi
2.sınav:Mart 2016 Cumartesi
3.sınav:Haziran 2016 Cumartesi
4.sınav:Ağustos 2016 Cumartesi
5.sınav:Ekim 2016 Cumartesi
6.sınav:Aralık 2016 Cumartesi
Ülkemizde çeşitli ehliyet türleri bulunmaktadır. Bu ehliyet türlerine göre de bazı yaş sınırları vardır. Mesela motor ehliyeti almak isteyen sürücü adayları 17 yaşını doldurmuş olması gerekirken Otomobil ehliyeti almak isteyen sürücü adaylarının da 18 yaşını doldurmuş olması gereklidir. Ağır vasıta araçlarının ehliyetini almak için ise 22 yaşınızı doldurmanız gereklidir. Yaş şartını sağladıktan sonra bazı belgeleri alarak ehliyet kurslarına başvurabilirsiniz.

MTSAS Ehliyet Sınav Ücreti Ne Kaç Lira?
Motorlu taşıtlar sınav ücreti olan MTSAS sınavı 2015 yılında her sınav dönemi için ayrı ayrı olmak üzere KDV dahil 60,00 TL olacak. Sınav ücretlerini Türkiye Halk Bankası A.Ş. ve T .C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O, Şubelerinden birine "Kurumsal Tahsilât Programı" aracılığı ile kendi T.C kimlik naumarası ile yatırılabilecek. MTSAS takviminde belirtilen sınav fiyatı yatırma müddeti içerisinde yatırılması gerekmektedir.
YENİ EHLİYETLER İÇİN İSTENEN BELGELER DEĞİŞTİ
İçişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle mevcut sürücü belgeleri 1 Ocak 2016'dan itibaren değiştirilmeye başlanacak. Bu kapsamda mevcut sürücü belgeleri 5 yıl içinde yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilecek. Yeni sürücü belgeleri, uluslararası standartlara sahip olduğu için diğer ülkelerde de kullanılabilecek.
Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı? Ehliyet sınavı ne zaman açıklanacak? sorusu büyük merak konusu oldu. Sürücü belgesi almak için sürücü adaylarının trafik, ilk yardım ve motor bilgisi derslerinden girdiği sınavdan en az 70 puan almaları gerekmektedir. 12 Aralık 2015 günü yapılan Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayları Sınavı (MTSAS) sınav sonuçlarını haberimizden sorgulayabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...