Sur gerginliği: Çok sayıda gözaltı

Düzenleyen: / Kaynak: iHA
Sur gerginliği: Çok sayıda gözaltı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / iHA

Diyarbakır’da operasyonların sürdüğü Sur ilçesine yürümek isteyen grup ile polis arasında olaylar çıktı. Yaşanan olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alınırken bir gazeteci de yaralandı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) il örgütlerince Sur ilçesine yürümek üzere yapılan çağrı üzerine gruplar, Yenişehir ilçesi Ofis AZC plaza önünde toplandı. Grup, ilçeye yürümek üzere harekete geçti. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüş güzergahında polis, grubun önünü kesti.

Yürüyüşün izinsiz olduğunu anonslarla duyuran polis ekiplerine grup aldırış etmedi. Yürümeye çalışan gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Polis ekipleri müdahale sonrası ara sokaklara kaçan ve aralarında kadınların da olduğu göstericileri gözaltına aldı. Yaşanan olaylar sırasında haber takibi yapan Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Ahmet Kaplan yaralandı.

Olaylar sırasında kentin en işlek yerlerinden olan Ofis semtindeki esnaf kepenk kapatırken polisin bekleyişi sürüyor.

Düzenleyen:  - EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Kaynak: iHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...