ABD'den İran'a seyahat edenlere uyarı

ABD'den İran'a seyahat edenlere uyarı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

ABD, İran’a seyahat eden özellikle İran kökenli Amerikan vatandaşlarının tutuklanma ve alıkonma riski altında bulunduğunu bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İran’ın nükleer programını durdurmaya yönelik nükleer anlaşmaya Haziran 2015’te varılmasının ardından da İran’ın özellikle çifte vatandaşlığı bulunan Amerikan yurttaşlarına yönelik "zarar verme, tutuklama ve alıkoymayı" sürdürdüğü hatırlatıldı.
ABD’nin İran’la diplomatik veya konsolosluk seviyesinde ilişkilerinin bulunmadığı, dolayısıyla İran’da bulunan Amerikan vatandaşlarına koruma veya rutin konsolosluk hizmetleri sunulamayacağı ifade edilen açıklamada, İran hükümetinin de çifte vatandaşlığı tanımadığı uyarısında bulunuldu.
Bugünkü seyahat uyarısının, önceki ağustos ayında İran’a ilişkin yapılan ikazın devam niteliğinde olduğu belirtilen açıklamada, bakanlık, “Amerikan vatandaşlarının özellikle de çifte vatandaşlığı bulunan İran kökenli Amerikalıların İran’da tutuklanma ve alıkonma riskini” yinelemek istediklerini ifade etti.
ABD ile İran arasında 16 Ocak tarihinde mahkum değişimi yapılmış, bu kapsamda İran, Washington Post muhabiri Jason Rızaiyan’ın yanı sıra eski deniz piyade eri Emir Mirza Hikmeti, papaz Said Abidini ve Rusretullah Husrevi’nin, ABD de 7 İranlı mahkumun serbest bırakıldığını duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...