Rusya Moskova'da PKK'ya temsilcilik açtı

Düzenleyen:
Rusya Moskova'da PKK'ya temsilcilik açtı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

PKK'nın Suriye kolu PYD, Rusya'nın başkenti Moskova'da temsilcilik açtı. Bundan birkaç ay öncesinde PYD Eş Başkanı Asya Abdullah'ın Rusya ziyareti sırasında bu temsilciliğin açılması için başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Rusya Kürtleri Ulusal ve Kültürel Federal Otonomisi Eş Başkanı Ferhat Patiyev de Suriyeli Kürtlerin Moskova'da 10 Şubat'ta temsilcilik açacağını duyurmuştu. Rus Interfax ajansına konuşan Patiyev, "Üç kantonumuz var: Cezire, Kobani ve Afrin. Beraber Rusya'da bir temsilcilik açmaya karar verildi" demişti.
 
Patiyev, "Yasal açıdan temsilcilik ofisi Rusya Adalet Bakanlığı'na bağlı bir kamu kuruluşu gibi olacak; ancak fiilen elçilik formatında çalışacak." demişti.
 
MÜSLİM LAVROV İLE GÖRÜŞTÜ
 
Dün Moskova'ya giden PYD Eş Başkanı Salih Müslim Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşmüştü. Görüşmede Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan da temsilcilerin de bulunacağı bildirilmişti.
 
DEMİRTAŞ DA SÖYLEMİŞTİ
 
Aralık 2015'te  Rusya'yı ziyaret eden HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş temsilcilik açılacağını söylemişti.

Kaynak: STAR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...