Katil Esad güçleri ve destekçileri Halep'i hayalet şehre çevirdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Katil Esad güçleri ve destekçileri Halep'i hayalet şehre çevirdi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Rusya'nın bir yandan Esed rejimi diğer yandan PKK'nın Suriye kolu PYD'ye bağlı güçlere destek vermek için yoğun bombardıman altında tuttuğu Halep'e bağlı ilçe ve beldeler harabeye döndü.

Rusya, yaklaşık 3 haftadır, Esed güçlerinin Halep'in merkezindeki muhalifleri çevreleme çabasına hava desteği sağlıyor. Halep'in kuzeyi ve batısındaki Hreytan, Rityan, Beyanun beldeleri, Anadan ve Azez ilçesi ve çevresi adeta harabeye dönmüş durumda. Rusya, diğer yandan da PYD'nin Afrin'den Azez'e doğru ilerlemesine destek veriyor. Suriye'nin ticaret merkezi olarak anılan Halep, tümüyle harabeye dönmüş durumda. Birçok okul ve hastane de hasar görerek, kullanılmaz hale geldi.

Bombalanan yerlerin alt yapısı çökerken, hastaneler ve okullarda Rus jetlerinin saldırılarına maruz kalarak kullanılmaz hale geldi. Yerel kaynaklara göre, Rusya, Suriye'de 4 ayı aşkın süredir düzenlediği saldırılarda muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde 22 hastane ve 27 okulu vurdu. Hastane, okul, cami, kültür merkezi, fırın gibi 163 yapı, Rus saldırılarının hedefi oldu.

100 bine yakın kişi yerinden oldu

Bir aydan bu yana Rus uçaklarının Halep vilayetinin güneyindeki beldeler ile kuzeyindeki ilçe, belde ve köylere yönelik düzenlediği saldırılarda 100 bine yakın kişi yerinden oldu. Yerlerinden olan Suriyelilerden 40 bine yakın kişi güvenli gördüğü Azez ilçesine gelirken, kentin güneyinden saldırılardan kaçan 60 bin kişi de İdlib'in kuzeyindeki bölgelere göç etti.

Halep'in Anadan ilçesinin polis müdürü Ebu Enes, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Bu polis merkezi üç defa Rus uçaklarının saldırısına maruz kaldı. Merkezde büyük hasar meydana geldi. Rus uçakları hala Anadan'a saldırıyor. Rus uçakları, ilçedeki tek hastane olan Anadan hastanesine saldırarak kullanılmaz hale getirdi" dedi.

Rusya'nın Halep kent merkezinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde yer alan çarşı, pazar, okul, hastaneler ve yerleşim yerlerine yoğun bir şekilde saldırdığının altını çizen Enes, ''Ruslar ilçeyi yerle bir etti. Rus bombardımanından dolayı halk ilçeyi terk etmek zorunda kaldı. Sivil savunma ekipleri, polis ve kent meclisi üyeleri halkın kalan mallarının zarar görmemesi için ilçede kaldı'' ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...