Sanders ve Clinton canlı yayında kozlarını paylaştı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sanders ve Clinton canlı yayında kozlarını paylaştı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

ABD’de başkan adayı olmak için yarışan Demokrat ve Cumhuriyetçi adaylar, Nevada ve Güney Carolina eyaletlerinde yapılacak ön seçimler öncesinde bir kez daha açık oturumlarda vaatlerini ve politikalarını sıraladı.

ABD’de başkan adayı olmak için yarışan Demokrat ve Cumhuriyetçi adaylar, Nevada ve Güney Carolina eyaletlerinde yapılacak ön seçimler öncesinde bir kez daha açık oturumlarda vaatlerini ve politikalarını sıraladı.

Demokrat aday adayları Hillary Clinton ve Bernie Sanders, yarın Demokrat Parti’nin ön seçiminin yapılacağı Nevada eyaletinden canlı yayınlanan programda arka arkaya sahneye çıkarak seçmenlerin sorularını yanıtladı.

Anketlere göre Clinton’ın arkasında görünen ancak son günlerde yayınlanan bazı anketlerde arayı kapattığı belirtilen Bernie Sanders, ülkedeki çok sayıda göçmenin sınır dışı edilmesi önerilerine karşı, “Aileleri bölmek yerine birleştirmeliyiz” dedi ve ülkedeki 11 milyon kaçak göçmenin bu durumdan kurtarılması gerektiğini dile getirdi.

Hillary Clinton

Diğer Demokrat aday Hillary Clinton da göçmenler konusunun öncelikleri arasında olduğunu vurguladı. Ülkede kaçak olarak bulunan göçmenlerin sınır dışı edilmesini engellemek için çalışacağını aktaran Clinton, bunu büyük bir siyasi konu haline getireceğini belirtti.

Cumhuriyetçi adaylar

ABD’de başkanlık yarışında Cumhuriyetçi aday adaylarından Ohio Valisi John Kasich, eski Florida Valisi Jeb Bush ve emlak milyarderi Donald Trump, Güney Carolina’da yarın yapılacak ön seçimler öncesi eyaletin başkenti Columbia’da canlı yayında izleyicinin karşısına çıktı.

İlk olarak sahneye davet edilen Ohio Valisi Kasich, New Hampshire’daki ön seçimlerde yakaladığı momentumu, “Süper Salı” olarak adlandırılan 1 Mart’ta birçok eyalette yapılacak ön seçimlere az bir zaman kala yarın Güney Carolina’da da sergileyip sergileyemeyeceğine yönelik soruyu cevapladı. Kasich, 9 Şubat’ta New Hampshire’da ön seçimde ikinci gelerek elde ettiği başarıyı sürdürmeyi umduğunu belirterek, “Yakaladığım momentumun kaybolacağına dair herhangi bir kaygı gütmüyorum” dedi.

"Trump’ın inancını sorgulamıyorum”

Eski Florida Valisi Jeb Bush, Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus’un, partinin diğer başkan aday adayı Donald Trump’la ilgili “köprüler yerine duvarlar inşa etmeyi düşünen insanın Hristiyan olamayacağına” yönelik sözleri hatırlatılan Bush’a, Papa ile aynı fikirde olup olmadığı soruldu. İnsanların dini inançlarını sorgulayamayacağını belirten Bush, “Donald Trump’ın inancını sorgulamıyorum” yanıtını verdi.

“Papa mükemmel bir insan”

Kamuoyu yoklamalarında Cumhuriyetçi Parti aday adayları arasında ilk sırada yer alan emlak zengini Donald Trump, sahneye en son davet edilen kişi oldu. Moderatörün sorulara başlamadan önce “Zor bir gün geçirdiniz” demesi üzerine Trump, “Papa mükemmel bir insan” ifadesini kullandı.

Trump, Papa’nın arzu etmesi halinde herhangi bir zamanda kendisiyle görüşebileceğini kaydetti.

Düzenleyen:  - EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...