Ukrayna Başbakanı'ndan Rusya'ya sert mesaj

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ukrayna Başbakanı'ndan Rusya'ya sert mesaj

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk, "İşgalciler, Kırım Tatarlarına boyun eğdiremez. Dünya halklarına uluslararası haydutluğu kabul ettiremez" dedi.

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Kırım’ın Rus İşgaline Direniş Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “İşgalciler, Kırım Tatarlarına boyun eğdiremez” mesajını iletti.

Yatsenyuk, sosyal medya hesabı Facebook’tan yaptığı açıklamasında 26 Şubat’ın Kırım’ın Rus İşgaline Direniş Günü olduğunu belirterek, iki yıl önce binlerce kişinin Kırım’da Ukrayna’nın toprak bütünlüğü, özgürlük ve onurları için miting düzenlediğini anımsattı.

Rusya'yı hedef alan Yatsenyuk, “İşgalciler, Kırım Tatarlarına boyunu eğdiremez, Kırımlı Ukraynalıları korkutamaz, dünya halklarına uluslararası haydutluğu kabul ettiremez. Adalet yerini bulacaktır. Kırım, Ukrayna’dır” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’da eski Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’in ülkeyi terketmesinin ardından, 26 Şubat 2014 tarihinde Kırım Parlamentosu önünde Kırım Tatar Milli Meclisi ve Rus Birliği Partisinin karşı karşıya geldiği bir miting yapılmıştı. Binlerce Kırım Tatarı, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü desteklemek amacıyla mitinge katılmış, herhangi bir arma ve bayrak taşımayan Rus yanlısı ayrılıkçılarla Kırım Tatarları karşı karşıya kalmışlardı.

26 Şubat’ı 27 Şubat’a bağlayan gece ise Kırım’ın tek taraflı ilhak edilmesi süreci başlatılmış, 16 Mart 2014’te BM Genel Kurulu’nun kabul etmediği referandum ile Kırım’ın Rusya’ya katılması kararlaştırılmıştı.

Düzenleyen:  - EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...