İsrail aynı bahaneyle bir Filistinliyi daha öldürdü

İsrail aynı bahaneyle bir Filistinliyi daha öldürdü

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

İsrail askerleri, Batı Şeria'nın Ramallah kentinde "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla bir Filistinliyi vurarak öldürdü.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Ramallah yakınındaki Beyt İl Yahudi yerleşim biriminde, askerlere yönelik bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddia edilen bir Filistinlinin silahla vurularak öldürüldüğü belirtildi. İsrail askerlerinden ölen ya da yaralanan olmadığına işaret edilen açıklamada, öldürülen Filistinlinin kimliğine ilişkin bilgi verilmedi. Öte yandan Filistin Sağlık Bakanlığı İsrail makamlarından kendilerine bir Filistinlinin öldürüldüğü bilgisinin iletildiğini duyururken, Filistin Kızılayı ise ekiplerinin söz konusu bölgeye ulaştığını ancak İsrail ordusunun öldürülen Filistinlinin yanına gitmelerine izin verilmediğini aktardı. Yahudi yerleşimciler, geçen ağustos ayında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olayda anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulabilmişti. Söz konusu olayın başlattığı gerginlik, İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle giderek artarken, ekim ayından bu yana Batı Şeria ve Kudüs'ten hemen hemen her gün "İsraillilere saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölüm haberleri geliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...