'Üçüncü köprüye karşı gelmek mümkün mü?'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Üçüncü köprüye karşı gelmek mümkün mü?'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, üçüncü köprü inşaatına yaptığı ziyarete yönelik eleştirilere yanıt verdi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, belediye meclis toplantısındaki konuşmasında basına yansıdığı şekilde ifadeler kullanmadığını belirterek, "CHP'ye zarar verenlerin muhakkak partiden uzaklaştırılması gerektiğini söyledim. 'Bunlar varsa ben olmayacağım burada' diye ifade kullandım" dedi.

Hazinedar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, medya ve sosyal medyada kendisine yönelik eleştirileri değerlendirdi.

Ağar'ın ziyareti

Mehmet Ağar'ın eski içişleri bakanı olduğunu hatırlatan Hazinedar, "Kendisiyle zaman zaman cenazelerde, düğünlerde karşılaşıyoruz. Ziyaret etmek istedi. Beşiktaş'ta oturuyor. Bir eski bakan olarak ziyaretinden fevkalade memnun oldum. Sokakta açık siyaset, belediyede açık siyaset izliyoruz. Kapımız da gönlümüz de herkese açık. Yoksa bir Fatsalı olarak, 12 Eylül'ü yaşamış biri olarak çatışmacı, dışlayıcı zihniyetin açıkçası Türkiye'ye faydalı olmadığına inanıyorum" diye konuştu.

Hazinedar, belediye meclisindeki konuşmasında kullandığı ifadelerin medyada yer bulduğunun ifade edilmesi üzerine de şunları kaydetti:

"Basına yansıdığı şekilde ifadeler kullanmadım. Şunu söyledim; CHP ana muhalefet partisi, iktidarın alternatifi olan bir parti. İktidar partisiyle aramazdaki ciddi oy farkımızı kapatmak durumundayız. Türkiye'nin önüne gerçekten sığınma limanı olabileceğimizi gösterecek bir insicamı, güveni, siyasi duruşu sergilemek durumundayız. CHP'ye zarar verenlerin muhakkak partiden uzaklaştırılması gerektiğini söyledim. 'Bunlar varsa ben olmayacağım burada' diye ifade kullandım. Buradaki amaç şu; ben CHP'nin büyümesini, Türkiye'nin beklentilerine, hassasiyetlerine, hedeflerine uygun güçlü bir muhalefet partisi olmasını arzu ettiğimi, partide buna zarar verenlerin hem millete hem partiye hem değerlerimize zarar verdiğini anlattım."

Hazinedar, üçüncü köprü inşaatına yaptığı ziyaretin de eleştiri konusu haline geldiğini aktararak, "CHP, köprüye, havalimanına karşı değil. Bu, çok yanlış bir dezenformasyonun sonucu oluşan bir yorum. Birinci ve ikinci köprülerde her gün yaşadığımız trafiği gördükten sonra üçüncü köprüye karşı gelmek mümkün mü? Üstelik birinci ve ikinci köprüden de güzel üçüncü köprü. Ben çok beğendim. İleride oraya giden herhangi birisi hiçbir şekilde o köprüye karşı çıkmaz, çıkamaz. Ben hiçbir zaman çıkmadım" şeklinde konuştu.

Bir şeyleri yok etmeden de iyi projelerin gerçekleştirilebileceğini ifade eden Hazinedar, "Üçüncü köprünün çok faydalı olacağına inanıyorum, yolun da olacağına inanıyorum ama yol açıldıktan sonraki potansiyel yapılaşmayla ilgili açıkçası samimi bir tartışma imkanının bize sunulması gerekiyor. Ben bir yerel yönetici olarak bunu bilmiyorum. O yolun kenarında oturuyorum şu anda -Göktürk'te- hiçbir şey bilmiyorum. Bir 25 yıllık üst plan tartışmasını yapamadık. Dolayısıyla 50 binlik plan tartışmasını... Biz ne olacağız, bunu bilmiyoruz" dedi. 

Düzenleyen:  - EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...