TEB üçüncü kez çalışan mutluluğuna odaklandı

Düzenleyen:
TEB üçüncü kez çalışan mutluluğuna odaklandı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

“Çalışana Değer” ilkesiyle hareket eden Türk Ekonomi Bankası (TEB), Top Employers Institute tarafından bu yıl üçüncü kez ‘Avrupa ve Türkiye’nin En İyi İşvereni’ olarak gösterildi. TEB, 2015 yılına ilişkin yapılan değerlendirmede 667 şirket arasında uluslararası ilk 5 kurum arasında yer aldı.

İnsan kaynakları alanında benimsediği ‘en iyi işyeri olma’ ilkesiyle çalışan mutluluğuna odaklanan Türk Ekonomi Bankası (TEB), dünyanın saygın kuruluşlarından Top Employers Institute tarafından bu yıl 3. kez ‘Avrupa ve Türkiye’nin En İyi İşvereni’ sertifikasına layık görüldü. Şirketlerin insan kaynakları politika ve uygulamalarını 1991 yılından bu yana değerlendiren Top Employers Institute 2015 yılında 667 şirketi mercek altına aldı. Bu süreçte TEB, uluslararası ilk 5 kurum arasına girme başarısı gösterirken üçüncü kez de ‘Avrupa ve Türkiye’nin En İyi İşvereni’ seçildi. 
TEB İnsan Kaynakları ve İnovasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Nilsen Altıntaş, “Kurum kültürümüzün temelindeki ‘Çalışana Değer’ ilkesiyle çalışan mutluluğuna odaklanarak yaptığımız çalışmalar sonucunda bankamızın hem Avrupa hem de Türkiye ölçeğinde ‘En İyi İşveren’ olarak üç yıl üst üste sertifikalandırılması bizim için gurur kaynağı. Bu uluslararası başarımızın arkasında çalışanlarımıza sunduğumuz gelişim olanaklarını zor dönemlerde bile kesintisiz sürdürmemiz ve çalışana yapılan yatırımdan hiçbir zaman ödün vermememiz yatıyor. TEB olarak, grup şirketlerimizle birlikte 11 bin 500’den fazla çalışanımızla büyük bir aileyiz. Bu büyük ailenin her bir üyesinin mutluluğu bizim için önemli. Mutlu çalışan mutlu müşteriyi; mutlu müşteri de sürdürülebilir başarıyı beraberinde getirir. Biz de çalışanlarıyla yükselen bir banka olma hedefiyle yola çıktık. Geldiğimiz noktayı daha da ileriye taşımayı ve başarılarımızı tescillendirmeyi sürdüreceğiz” dedi.  
TEB, ‘En İyi İşyeri’ olma hedefiyle dört yıl önce sistematik bir yaklaşımla başlattığı GPTW-Great Place to Work Programı kapsamında bugün geldiği noktada çalışanlarının bankayı çevrelerine çalışılacak en iyi işyeri olarak tavsiye etme derecesini 25 puan artırarak sürekli yukarıya giden bir grafik yakalamayı başardı. Altıntaş; “Bankamızdaki çalışan mutluluğu algısının bu denli iyi noktada olması bizlere büyük mutluluk veriyor. TEB, tüm çalışanlarımızın farklı hayaller ve hedeflerle bir araya geldiği kolektif zeka, çeviklik, inovasyon ve girişimcilikten gücünü alan renkli bir dünya. Bu bağlamda TEB’lilerin potansiyelini yükseltecek olanaklar sunuyor, onları sektörümüz için ilk olarak nitelendirilebilecek pek çok yenilikle buluşturuyoruz” diye konuştu.
İnovasyonun kurum kültürüne dönüşmesi amacıyla 10 yıldan bu yana hayata geçirdikleri çalışmalarla büyük ilerleme kaydettiklerini belirten Altıntaş, 2014’ten itibaren inovasyonu bir adım öteye taşıyarak sektörde bir ilki daha gerçekleştirip Kurum içi Girişimcilik Programı’nı başlattıklarını vurguladı. TEB bu program ile kurum içinde girişimci bir kültür oluşturarak bankanın geleceğini değiştirebilecek yenilikçi projeler üreten ve bu projeleri hayata geçirebilecek iç girişimciler yetiştiriyor. Bu kapsamda, mevcut iş yapış biçimlerini değiştiriyor, TEB’lilerin projelerini birer girişimci gibi geliştirebilecekleri çalışma ortamı sunuyor ve girişimcilik kaslarını güçlendirecek eğitim programları, mentorluk, koçluk desteği sağlıyor. Kurum İçi Girişimcilik Programı kapsamında düzenlenen 48 saatlik TEB fikir maratonunda (Hackathon) ise TEB’liler, özel mentorlar, dış girişimciler, konusunda uzman yenilikçi ve oluşturucu çalışanlarla buluşuyor. 
TEB Tasarım Atölyesi: TEB’li Fikirbazlar tasarım odaklı düşünüyor 
Altıntaş, kısa bir süre önce TEB Tasarım Atölyesi’ni hayata geçirerek tasarım odaklı düşünmenin kurum kültürüne dönüştürülmesini hedeflediklerini, bu doğrultuda kurum içinde ‘tasarım odaklı düşünce liderleri’ yetiştireceklerini, bu liderler aracılığıyla da bu yaklaşımı iş yapma biçimi haline getireceklerini belirtti. Programın bir parçası olarak yenilikçi ve oluşturucu düşünmeyi benimseyen, trendleri takip eden yeni nesil TEB’liler -başka bir deyişle Genç Fikirbazlar- ile vizyonu, bilgi birikimi ve deneyimiyle ilham veren TEB’li Liderler –yani Usta Fikirbazlar- TEB Tasarım Atölyesi’nde buluşarak Tasarım Odaklı Düşünme Metodu ile çalışıp yenilikçi oluşturucu projelerini hızlı bir şekilde hayata geçiriyorlar.  
TEB hem içerde hem dışarıda gençleri önemseyen banka 
Sadece İnsan Kaynakları alanında değil, tüm uygulamalarında gençlere büyük çapta alan açtıklarını söyleyen Altıntaş şunları söyledi: “Nasıl biz gençlerden hızlı ve farklı olmalarını bekliyorsak, biz de buna uygun Insan Kaynakları uygulamaları ve modellerini hızla geliştiriyoruz. Kurum içi Girişimcilik Programları ve Hackathon’lar, TEB Tasarım Atölyesi ve Fikirbazlar, TEB-Short Cut Staj Programı, İcat Çıkar Yarışmaları, Akıl Fikir Buluşmaları, Akıl Fikir Kampüsleri, Dijital İK uygulamaları gibi sektöründe ilkleri yapan, genç kuşaklara yönelik yenilikçi projeleri hayata geçiren nadir kurumlardan biriyiz”. 
Altıntaş: “Bizim bir köyümüz var”
Altıntaş, “Genç kuşaklar için en önem verdiğimiz konulardan biri de eğitim ve gelişim fırsatları. Profesyonel ve kişisel gelişim programlarımızı uygulamak için alışılagelmiş plaza yaşamının dışında bir formasyon akademimiz, bir köyümüz var. İsmi de Saklıköy. Yeşillikler, kuş sesleri, doğa ile iç içe, keyifli bir ortam. Konaklama, piknik, spor, sanat ve eğlence imkanı sunan ortamıyla TEB Grubu çalışanları ve aileleri için bir buluşma noktası” dedi.

Hem çalışıyor, hem eğleniyoruz

Tüm Türkiye’yi kucaklayan büyük bir aile olarak özellikle TEB’lilerin ilgi alanlarını kapsayan, farklı buluşmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Dr. Nilsen Altıntaş, “TEB Spor Akademisi şemsiyesi altında başta futbol şenliği, tenis turnuvaları ve maratonlar olmak üzere çeşitli branşlarda spor etkinlikleri düzenliyoruz. Her yıl ülke genelinde tüm çalışanlarımızın aktif katılımıyla farklı konseptler halinde, ülkemizin ve grubumuzun mozaiğini yansıtan, coşkusunu paylaşan, özgün faaliyetler hayata geçiriyoruz. TEB Band, Türk Sanat Müziği Korosu, Modern ve Halk Dansları, Fotoğrafçılık, Motor sporları, Hayvanseverler Grubu en çok ilgi gören kulüplerimiz arasında yer alıyor. Bu faaliyetlerde hep birlikte üretmenin, yarışmanın, paylaşmanın ve kazanmanın keyfini yaşıyoruz” dedi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...