Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında çatışma: 12 şehit, 100 ölü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında çatışma: 12 şehit, 100 ölü

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Ermeni güçlerin sivil yerleşim birimlerini top atışına tutması sonucu çıkan çatımada 12 Azerbaycan askeri şehit oldu.

Azerbaycan ordusu, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında bazı stratejik tepeler ve yerleşim birimlerini geri aldı. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı çatışmada bir sivil ve 100'den fazla Ermeni askerinin öldürüldüğünü açıkladı. Ermenistan ordusunun askeri mevzilerin yanı sıra cephe hattına yakın bölgelerdeki yerleşim birimlerini de ateşe tuttuğu, Azerbaycan ordusunun da ateşle karşılık verdiği belirtildi.

Cephe hattında Ağdere, Terter, Ağdam, Hocavend ve Fuzuli bölgelerinde şiddetli çatışmaların yaşandığı, olaylarla ilgili kamuoyunun bilgilendirileceği kaydedildi.

Öte yandan Azerbaycan basınında çıkan haberlere göre, Terter ilinin Karağacı köyünde bir eve Ermeni güçlerinin attığı top mermisi isabet etti. Evde bir kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin yaralandığı açıklandı.

12 Azerbaycan askeri şehit oldu

Azerbaycan Savunma Bakanlığı çıkan çatışmalarda 12 askerinin şehit olduğunu açıkladı.

Azerbaycan bazı stratejik noktaları geri aldı

Azerbaycan ordusu Ağdere, Terter, Ağdam, Hocavend ve Fuzuli bölgelerinde operasyonlara başladı. Azerbaycan ordusunun saldırısında kısa sürede Ermeni mevzileri yarılarak stratejik öneme sahip bazı tepeler ve yerleşim birimleri geri alındı.

Goranboy ve Naftalan kentleri için tehlike oluşturan Talış köyü etrafındaki tepe ve Seysulan yerleşim birimi Ermeni güçlerinden temizlendi.

100'den fazla Ermeni askeri öldürüldü

Azerbaycan Dışişleri bakanlığı çatışmada bir sivil ve 100'den fazla Ermeni askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

Düzenleyen:  - EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...