Erdoğan ve Bahçeli gündeme getirdi, ilk kez Şırnak'ta uygulandı

Düzenleyen:
Erdoğan ve Bahçeli gündeme getirdi, ilk kez Şırnak'ta uygulandı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tuzaklanmış binalarla ilgili açıklamaların ardından Şırnak'ta tuzaklandığı belirlenen bir bina kontrollü şekilde patlatılarak yıkıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tuzaklanmış binalarla ilgili açıklamaların ardından Şırnak'ta bomba tuzaklandığı belirlenen bir bina kontrollü şekilde patlatılarak yıkıldı.

GEREKLİ KONTROLLER YAPILDI, BOŞ OLDUĞU ANLAŞILINCA PATLATILDI

Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre, 06 Nisan 2016 tarihinde Şırnak ili Merkez ilçesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından, güvenlik güçlerinin üstüne yıkılmak üzere çok sayıda el yapımı patlayıcılar ile tuzaklanan bina, operasyonu icra eden birlikler tarafından fark edilmesi sonucunda gerekli kontrollerin yapılıp boş olduğunun anlaşılması sonucunda kontrollü bir şekilde patlatıldı. Patlama sonucunda bina çöktü.

ERDOĞAN: UZAKTAN PATLATIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mehmetçik'in bombalarla tuzaklanan evlere sokulmasının yanlış olduğunu söylemiş, "Türkiye tarihinin en büyük terör tehditleri ile karşı karşıyadır. Sivil vatandaşlarımızın zarar görmemesi için hassasiyetle çalıştığımızdan zorluklarla karşılaşıyoruz. Kullanılamaz hale gelen binalar uzaktan patlatılarak yıkılabilir. Hiçbir askerimizin, polisimizin serçe tırnağı beton yığınından daha değersiz değil." demişti.

BAHÇELİ: TAŞ ÜSTÜNDE TAŞ, BAŞ ÜSTÜNDE BAŞ BIRAKMAYIN

Parti grubu toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli ise, Başbakan Davutoğlu'na seslenerek, "Vatandaşlarımıza 3 gün mühlet verin ve şehirleri tahliye etmelerini sağlayarak herkesi emniyetli yerlere alın. Arkasından da Nusaybin'de taş üstüne taş, baş üstüna baş koymayın!" çağrısında bulunmuştu.

OPERASYON SÜRÜYOR

Şırnak'ta 14 Aralık'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle birlikte başlayan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu" sürüyor. Terör örgütüne büyük darbe vurulan kentte, operasyon Gazipaşa, İsmetpaşa, Cumhuriyet, Dicle, Yeni ve Bahçelievler Mahallelerinde yoğunlaştırıldı.

KESKİN NİŞANCI TERÖRİSTLERİN BULUNDUĞU BİNALAR YOĞUN ATEŞ ALTINDA

Güvenlik güçleri, bir taraftan keskin nişancı teröristlerin bulunduğunu tespit ettiği bazı binaları ateş altına alırken, diğer taraftan temizlenen bölgelerde sokak sokak ve ev ev arama çalışması yaptı. Teröristleri, sıkıştıran güvenlik güçleri sık sık "Teslim ol" çağrısında da bulundu.

BUGÜNE DEK 155 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Kentteki operasyonun yüzde 35'i tamamlandı. Bugüne kadar 155 teröristin etkisiz hale getirildiği kentte, 378 adet el yapımı patlayıcı imha edildi, bin 425 evde de arama yapıldı.

VATANDAŞA GIDA PAKETLERİ GÖNDERİLİYOR

Öte yandan, Şırnak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, vatandaşların mağdur olamaması için hazırladığı gıda paketlerini, güvenlik güçleri aracılığıyla evlerinden ayrılmayan ailelere ulaştırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...