Bütün ülkede yasaklandı! Rusya'ya bir darbe daha

Düzenleyen:
Bütün ülkede yasaklandı! Rusya'ya bir darbe daha

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Rus “Rossiya-RTR” televizyon kanalının yayını, Ukrayna’ya karşı nefret ve tahrik edici programlara yer verdiği gerekçesiyle engellendi.

Letonya Elektronik Medya Ulusal Konseyi'nden (NEPLP) yapılan açıklamada, ülkede yayınlanan Rossiya-RTR kanalının yayınının,Ukrayna'ya karşı nefret ve tahrik edici programlara yer vererek, Avrupa Komisyonu Bilgilendirme Yasası'nı ciddi şekilde ihlal ettiği gerekçesiyle 6 ay engellenmesine karar verildiğini kaydedildi.

NEPLP Başkanı Aija Dulevska, yayın yasağı kararında, son olarak 18 Mart'ta yayınlanan "Pazar akşamı" isimli programda Ukrayna'ya ve halkına karşı düşmanca tavır takınılmasının ve toprak bütünlüğünün küçümsenmesinin dikkate alındığını belirtti.

Dulevska, Rus televizyonunun yaptığı tüm ihlallerin Avrupa Komisyonu'na iletildiğini söyledi. Yayın yasağı kararının Latvijas Vestnesis gazetesinde yayınlandıktan sonra yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Letonya'da geçen yıl, Rossiya-RTR'ye programlarında savaşı kışkırttığı gerekçesiyle 3 ay yayın yasağı verilmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...