BM Güvenlik Konseyi İsraille ilgili karar tasarısını hazırladı

BM Güvenlik Konseyi İsraille ilgili karar tasarısını hazırladı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

İsrail'den işgal altında bulunan Filistin topraklarındaki illegal yerleşim birimi kurma eylemlerine son vermesini talep eden BM Güvenlik Konseyi, karar tasarısı hazırlandı.

Filistin uzun bir aradan sonra İsrail işgalini tekrar BM Güvenlik Konseyi gündemine taşımayı planlıyor. Bu kapsamda yeni bir karar tasarısı hazırlanarak bazı üyelerle müzakere edildiği bildirildi.
Henüz son şekli verilmeyen taslakta İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarındaki illegal yerleşim faaliyetlerinin iki devletli çözüm seçeneğinin önünde en büyük engel olduğu vurgulanarak, bu faaliyetlerin derhal durdurulması isteniyor.
Söz konusu topraklarda İsrailli yerleşimciler tarafından gerçekleştirilen her türlü "terör eylemi" ve Filistinlilere ait mülklerin yıkılmasının da önüne geçilmesi talep edilen tasarıda, tüm taraflara itidal tavsiye ediliyor.
Tasarının Konsey'e ne zaman sunulacağı ve diğer üyelerin nasıl tepki vereceğine ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.
İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Danny Danon ise yaptığı yazılı açıklamada, karar tasarısı hazırlığını eleştirerek, çözüm için "kısa yol" olmadığını Filistinlilerin anlaması gerektiğini savundu.
Filistin, Konsey'deki Arap üyelerin desteğiyle 2014 yılının sonunda, İsrail işgalinin belirli bir zaman aralığında sonlandırılmasını talep eden bir karar tasarısını BMGK'ya getirmiş ama yeterli desteği alamamıştı.
Tasarının kabul edilebilmesi için İsrail'in istemediği tasarıları sürekli veto eden Konsey'in daimi üyesi ABD'nin desteği gerekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...