Erdoğan: Sur dönüşümle özüne dönecek

Düzenleyen:
Erdoğan: Sur dönüşümle özüne dönecek

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Erdoğan: Hem Sur’u tarihî kimliğine uygun görünüme kavuşturacağız hem de vatandaşlarımızı huzur içinde hayat sürdürecekleri konutların sahibi yapacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, operasyonlarla teröristlerden temizlenen ilçelerde imar çalışmalarının başladığını belirterek, “Devletin görevi sadece yapıları değil, aynı zamanda gönülleri de imar etmektir” dedi. İstanbul’da düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı’nda konuşan Erdoğan, Diyarbakır Suriçi’yle ilgili başbakanlık döneminde de bir hayali olduğunu kaydederek, 2011 seçimlerinde Suriçi ve Dicle için proje hazırlattığını söyledi. Bu iki projeyi uygulamaya karar verdiklerini anlatan Erdoğan, turistlere burada nasıl bir medeniyet ve kültür alt yapısı olduğunu göstermek istediklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı, “Bazı malum Batılı medya unsurları geldikleri zaman ‘sokak sokak dolaşıp, nerede aykırı yerler varsa oraları çekelim, ondan sonra da dünyaya bunun reklamını yapalım’ derdindeler. Bizim de bunun tersini yapmamız lazım. Algı operasyonunu bu millete düşman olanların eline vermemeliyiz” diye konuştu. Erdoğan, “Artık daha kararlı ve hızlı bir sürecin içine girildi. İnşallah hem Sur’u tarihi kimliğine uygun bir görünüme kavuşturacak hem de vatandaşlarımızı, güven ve huzur içinde hayatlarını sürdürecekleri konutların sahibi yapacağız” dedi. Silopi’de de hasar tespit çalışmaları yapıldığını ve kentsel dönüşümün başlayacağını kaydeden Erdoğan, Cizre’nin de teröristlere yapıldığı gibi olumsuz şartlardan temizleneceğini söyledi. HDP’li belediyeleri eleştiren Erdoğan, “Malum belediyeler, alt yapı diye bir şey yapmadılar. Hakkâri şehri de, Yüksekova olarak değişsin. Yüksekova çok daha güzel ve uygun bir yer. Operasyonların sürdüğü ilçelerde de benzer uygulamalara gidilerek, kentsel dönüşüm yoluyla bu şehirlerimizin sadece teröristlerden değil, onlara rahat hareket etme imkânı sağlayan olumsuz şartlardan da temizlenmesi sağlanacaktır”  diye konuştu.
SUÇU OLAN VEKİL YARGILANIR
Dokunulmazlıklar konusuna değinen Cumhurbaşkanı, “Milletvekillerine dokunulmazlık kalksın, gibi bir şey anlıyorlar. İşin aslı bu değil. Kimin fezlekesi varsa, o fezlekeyle ilgili sürecin hemen yargıya taşınması anlamındadır bu. Suçun varsa yargılanacaksın kardeşim. Ben senin milletvekilliğinin bitmesini nasıl beklerim?” dedi. İstanbul’la ilgili planları da anlatan Erdoğan, “Kanal İstanbul yapıldığı anda her iki yakada gerçekten İstanbul’un şanına yakışır konutlarla bu kanalın farklılık arz etmesi gerekiyor. ‘Olur mu canım’ diyenler çıktı. Kanal İstanbul olacak. Kim ne derse desin yapacağız” ifadesini kullandı. Erdoğan, “TOKİ konutlarında 500 bin konutluk hedef aşıldı. Şimdi 2023’e kadar ikinci bir 500 bin hedefi var. Şimdi bu hedefi de aştık ve toplamda bir milyon 200 binlik bir rakama doğru gidelim diyoruz” şeklinde konuştu. Yüksek binalardan duyduğu rahatsızlığı aktaran Cumhurbaşkanı, “Akıllı şehir, yüksek bina demek değildir. Yaya öncelikli planlamalar da yapılması gerekir. Şehirleri yenilerken, tarihe de sahip çıkmalıyız. Afetlere hazırlık kapsamında yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarının ardından inşallah biraz daha mesafe kat etmiş olacağız. Ülkemizde yıkılıp yeniden yapılması gereken 6 milyondan fazla konut var. Şu ana kadar 48 ilimizde 179 alan riskli bölge ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alınmış bulunuyor. Ayrıca 21 ilimizde 37 bin 782 dekar büyüklüğünde bir yer rezerv yapı alanı olarak tespit edilmiş durumda” bilgisini verdi.

Erdoğan: Sur dönüşümle özüne dönecek

KRAL SELMAN ANKARA’DA 

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti üzerine dün başkent Ankara’ya geldi. Konuk Kral, uçaktan elinde bastonuyla yürüyen merdivenlerden indi. Kral Selman’ı Esenboğa Havalimanı’nda Erdoğan karşıladı. Karşılama esnasında tören kıtasını selamlayan Kral Selman, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte basın mensuplarına el salladı. Ziyaret için yoğun güvenlik tedbirleri alındı. Havalimanındaki araçlar detektör köpeklerle arandı. Suudi Kralı’na 500 araçlık bir konvoy eşlik etti. Mercedes marka otomobiller farklı şehirlerden kiralandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...