Sınırımızda çok kritik gelişme! DAEŞ o bölgeyi geri aldı

Sınırımızda çok kritik gelişme! DAEŞ o bölgeyi geri aldı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Terör örgütü DAEŞ'in Türkiye sınırında bulunan ve geçiş noktası olduğu için önem taşıyan El Ray kasabasını geri aldığı duyuruldu.

İngiliz Reuters haber ajansı, DAEŞ'in muhaliflerle yoğun çatışmaların ardından kasabayı tekrar ele geçirdiğini aktardı. DAEŞ'in Türkiye ile bağlantısındaki ana ve son kalan geçiş noktası olması açısından önem taşıyan kasaba, her taraf açısından stratejik açıdan oldukça kıymeti. Reuters, DAEŞ karşısında son dönemde kalıcı zaferler kazanmakta zorlanan muhaliflerin El Ray operasyonu için binlerce takviye savaşçıyı harekete geçirdiğini aktarmıştı.

YERLEŞİM YERLERİNE YAKIN
 
DAEŞ, önceki gün de El Ray kasabası yakınında bulunan Şeyh Reh ve el-Bal köylerinin kontrolünü ele geçirdi. Gözlemevi’nin ''DAEŞ'in 1 yıldır gerçekleştirdiği en vahşi saldırı'' olarak tanımladığı operasyon sırasında, bölgedeki diğer yerleşim birimlerinin yakınında da bombalar patlatıldığı ifade edildi.
 
4 GÜN MNCE ALINMIŞTI
 
Türkiye’nin desteklediği Suriyeli muhalifler, perşembe günü DAEŞ kontrolündeki El Ray kasabasını ele geçirmişti. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) öncülüğündeki muhaliflerin, iki gün süren çatışmaların ardından kasabaya girdiği açıklanmştı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...