DAEŞ, Irak'ta ilk kez ABD askeri öldürdü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
DAEŞ, Irak'ta ilk kez ABD askeri öldürdü

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

ABD Savunma Bakanı Carter, Irak’ın Erbil kenti yakınlarındaki DAEŞ saldırısında bir Amerikan askerinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Almanya’nın Stuttgart kentindeki ABD Avrupa Komutanlığında devir-teslim töreninin ardından basın toplantısı düzenledi.

ABD Avrupa Komutanlığında üzücü bir haber aldığını belirten Carter, "Gelen ilk bilgilere göre Irak’ta, Erbil yakınlarında bir Amerikan askeri öldürüldü." dedi.

Amerikan askerinin çatışmada hayatını kaybettiğini, ancak olayın nasıl gerçekleştiği hakkında ayrıntılı bilgisinin olmadığını kaydeden Carter, "Bu, Irak’ta nasıl ciddi bir savaş vermemiz gerektiğini gösteriyor." dedi.
"Avrupa'ya ek tugay gönderilecek"

Carter, Rusya’nın son dönemdeki saldırgan politikası nedeniyle NATO’dan daha fazla güvence bekleyen Doğu Avrupa ve Baltık ülkeleriyle ilgili bir soru üzerine de, ABD’nin Avrupa’da rotasyon usulüyle görev yapacak ek bir tugay göndermeyi planladığını hatırlattı.

Carter, zırhlı birlikler ve muharip unsurlardan oluşacak bu tugaya Almanya dahil diğer müttefik ülkelerden de katkıların olacağını belirterek, “NATO’nun doğu kanadında askeri güç bulundurmamız önemli diye düşünüyorum. Bu konuda genel bir uzlaşma var. Ancak bunun yapısı NATO içinde hala tartışılmaya devam ediyor." diye konuştu.

Düzenleyen:  - EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...