Avusturya Başbakanı istifa etti

Avusturya Başbakanı istifa etti

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Avusturya'da Sosyal Demokrat Parti'li (SPÖ) Başbakan Werner Faymann, parti içerisindeki yoğun eleştiriler üzerine parti genel başkanlığı ve başbakanlıktan istifa etti.

Faymann'ın yerine Reinhold Mitterlehner Başbakanlık koltuğuna oturdu. Faymann, istifa açıklaması sırasında Bu ülkenin, partisinin sonuna kadar arkasında olduğu bir başbakana ihtiyacı var ifadesiyle partililere ince bir göndermede bulundu. Faymann istifa açıklamasını partisinin Viyana'daki eyalet başkanları toplantısı sonrasında yaptı. Parti başkanı ve başbakan olarak çekiliyorum Sosyal demokratlar içerisinde sığınmacı krizi nedeniyle başlayan eleştiriler, aşırı sağcıların cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turunda ilk sıraya yerleşmesiyle daha da kızışmıştı. Faymann, 1 Mayıs İşçi Bayramı törenleri sırasında partilileri tarafından istifaya davet edilmişti. Yeni başbakan Mitterlehner 7 Yıldan bu yana oturduğu başbakanlık koltuğundan ayrıldığını açıklayan Faymann'ın yerine, koalisyon ortağı ÖVP'li (Avusturya Halk Partisi) Reinhold Mitterlehner geçti. Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, başbakanlık görevini verdiği Mitterlehner'e başarılar dilerken Faymann'a da yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Çiçeği burnunda Başbakan Mitterlehner yaptığı ilk açıklamasında “SPÖ ile olan koalisyon ortaklığımıza devam edeceğiz“ dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...