Emniyetten Eskişehirspor-Başakşehirspor açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Emniyetten Eskişehirspor-Başakşehirspor açıklaması

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / İHA

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Eskişehirspor’un, evinde Medipol Başakşehir’e 2-1 mağlup olmasının ardından tribünlerde ve saha içinde çıkan olaylardan sonra, “hakemler, misafirler ve futbolcular başta olmak üzere hiçbir vatandaşımıza zarar gelmeden olaylar sonlandırılmıştır” açıklamasını yaptı.

Konuyla ilgili bugün Eskişehir İl Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, Spor Toto Süper Lig’de, Eskişehirspor ile Medipol Başakşehir takımları arasında Atatürk Stadyumu’nda oynanan futbol müsabakasının Eskişehirspor takımı aleyhine 2-1 olarak sonuçlanması neticesinde, bu sonucun oluşturduğu üzüntü ve hayal kırıklığı ile yaklaşık 15 bin kişilik bir taraftar grubunun durumu protesto ettiği belirtildi. 

“Bu protesto sırasında stadyumdaki plastik koltuklar kırılarak sahaya atılmış ve bazı taraftarlar tarafından kırılan bu koltuklar tutuşturulmuştur” denilen açıklamada, “Bu şekilde meydana gelen tutuşma olaylarına itfaiye ekiplerinin zamanında müdahale etmesiyle alevler söndürülerek insanlara zarar vermesi ve oluşacak infial önlenmiştir. Olayların daha da büyüyerek vatandaşlarımıza zarar verecek seviyeye gelmesini önlemek amacıyla, stadyumda görevli personelimizin duyarlı görev anlayışı ile taraftarları sakinleştirici tedbirler alması neticesinde, taraftarlar sakinleştirilmiş, stadyumda bulunan taraftarlar içerisinde herhangi bir izdiham ve linç olayı meydana gelmeden stadyum aşamalı olarak boşaltılmıştır. Taraftarlar tepkilerini stadyum içerisinde ortaya koyup sağduyulu bir şekilde stadyumdan ayrılmışlardır. Tepkiler stadyum dışına taşmamıştır” ifadeleri kullanıldı

“HİÇ KİMSEYE ZARAR GELMEDEN OLAYLAR SONLANDIRILMIŞTIR” 
Olaylar esnasında hiç kimseye zarar gelmediğinin de kaydedildiği açıklamada, şunlara da yer verildi: 
“Stadyumu terk eden bazı taraftarların ayrılırken, bu stat da oynanan son maç olması ve stadyumun yıkılacak olmasından dolayı hatıra olarak koltukları söküp yanlarında götürdükleri görülmüştür. Stadyumun tamamen dolu olduğu ve kalabalık bir protokol grubunun da izlediği müsabaka da meydana gelen olaylarda, görevli personelimizin duyarlı davranarak sakinleştirici tedbirler alması neticesinde stadyumda meydana gelen maddi hasar dışında, hakemler, misafirler ve futbolcular başta olmak üzere hiçbir vatandaşımıza zarar gelmeden olaylar sonlandırılmıştır.” 

Düzenleyen:  - EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...