ABD'den Taliban'a MANSUR darbesi!

Düzenleyen:
ABD'den Taliban'a MANSUR darbesi!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Afganistan-Pakistan sınır bölgesinde Taliban lideri Molla Ahtar Mansur'u hedef alan hava saldırısı düzenlediklerini bildirdi.

Pentagon, Mansur'un vurulup vurulmadığını bilmediklerini söylerken, bir kaç saat sonra Afganistan İstihbarat Teşkilatı (NDS), Mansur’un ABD'nin insansız hava aracıyla (İHA) yaptığı saldırı sonucunda öldürüldüğünü açıkladı. NDS, Afgan istihbaratının Mansur’u uzun süreden bu yana takip ettiğini bildirdi. Mansur’un, önceki gün Pakistan’ın Balucistan eyaletinin Dalbandine bölgesinde saat 03.45 civarında düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğü ifade edilen açıklamada, saldırıda Mansur'un bir arkadaşının da hayatını kaybettiği aktarıldı. Afganistan İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah da, Mansur'un öldürüldüğünü kaydetti. Mansur, Taliban yönetimi döneminde Afganistan'da Havacılık Bakanı olarak görev yapmıştı. Örgütün lideri Molla Ömer'in ölmesinin ardından Afganistan Taliban’ı, Temmuz 2015’te Mansur’u yeni liderler olarak seçmişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...