Danimarka'dan Türk'e ağır ceza! Fotoğrafı delil kabul ettiler

Düzenleyen:
Danimarka'dan Türk'e ağır ceza! Fotoğrafı delil kabul ettiler

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Kopenhag Mahkemesi, DAEŞ saflarında savaş ve silah eğitimine katıldığını sabit gördüğü Türk vatandaşını, suçlu bularak mahkum etti.

Kopenhag Mahkemesi pizza restoranı sahibi hem Türkiye hem de Danimarka vatandaşı olan bir kişiyi 'terör eylemlerinde bulunmak üzere terör örgütü DAEŞ'e katılmaktan' suçlu bularak mahkum etti.

SINIR DIŞI EDİLECEK

Savcının altı yıl hapis cezası istediği, üç hakim ve altı juri üyesinden oluşan mahkeme heyeti restoran sahibi Türkün ceza süresinin sonunda Danimarka vatandaşlığının da geri alınarak sınır dışı edilmesine karar verdi. DAEŞ'e üye olmaktan mahkum olan Türk vatandaşının hapis cezası süresi daha sonra kararlaştırılacak.

RESİM DELİL KABUL EDİLDİ

Mahkeme heyeti sanığın üzerine atılı suçu kabul etmemesine karşın DAEŞ saflarında savaş ve silah eğitimine katıldığını sabit gördü. Mahkeme heyeti sanığın Suriye'de elinde silah ile çektirdiği resmi delil olarak kabul etti.

DAEŞ SAFLARINDA SAVAŞTI

Mahkeme tutanaklarına göre Türk vatandaşı DAEŞ'li 2013 yılı yaz aylarında birinci seferinde 10 gün, ikinci seferinde ise bir ay kaldığı Suriye'ye Türkiye üzerinden geçerek DAEŞ saflarında savaştı. Danimarka'ya geri döndükten sonra 2015 yılında tutuklanan Türk vatandaşı, ifadesinde çatışmalara katılmadığını, sadece ahçı ve fırıncı olarak çalıştığını öne sürdü.

Danimarka istihbarat birimlerine göre 125 Danimarka vatandaşı Suriye ve Irak'ta DAEŞ saflarına katıldı, bunlardan 27'si ise çatışmalarda öldürüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...