İftar sofrası burma kadayıf ile daha güzel

Düzenleyen:
İftar sofrası burma kadayıf ile daha güzel

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Usta Börüpeçene: "Ramazanın gelmesiyle talep daha da arttı. Şu an 3 vardiya çalışarak siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Diyarbakır'ın geleneksel tatlısı burma kadayıf, yüzyılı aşkın süredir iftar sofralarından eksik olmuyor. Kadayıf üreticileri, ramazan dolayısıyla yoğun talebi karşılamak için ek personel çalıştırıyor. Usta Börüpeçene: - "Ramazanın gelmesiyle talep daha da arttı. Şu an 3 vardiya çalışarak siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz"
Diyarbakır'ın geleneksel lezzet tatlısı burma kadayıf, ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezi olmayı sürdürüyor

Diyarbakır'ın yüzyıllık geleneksel lezzetini kesintisiz sunan kadayıf üreticileri, lezzet kapılarını ramazan ayında da sahura kadar açık tutuyor. Yıllardır fıstıklı, cevizli, kaymaklı ve peynirli olarak hazırlanan kadayıf çeşitleri ramazan ayında da sofralarında yer alıyor. 

Kadayıf üreticileri ramazan ayında yoğun ilgi gören burma kadayıfı yetiştirmek için günde 3 vardiya çalışıyor. Ustaların hünerli ellerinde hayat bulan burma kadayıf, ramazan sofralarını tatlandırmak isteyenlerin beğenisine sunuluyor.

Tereyağlı tepsilere dizilen ve simit ocağa bırakılan burma kadayıf, nar gibi kızardıktan sonra üzerine şerbeti dökülerek, satışa sunuluyor. Günlük üretilerek müşterinin beğenisine sunulan burma kadayıf başta Ankara ve İstanbul olmak üzere Türkiye'nin farklı illerine gönderiliyor.
"Günde 300 kilogram kadayıf üretiyoruz"
20 yıllık usta Abdullah Börüpeçene, iş yerinin sıcaklığı ve çalışanların oruç tutmalarından dolayı ramazanda mesai saatlerini azalttıklarını söyledi.

Ramazan dolayısıyla 3 vardiya şeklinde siparişleri yetiştirmeye çalıştıklarını dile getiren Börüpeçene, "Ramazanın gelmesiyle işlerimiz daha da arttı, bereketiyle geldi. Diyarbakır'da ramazan sofraları kadayıfsız olmaz. 3 
vardiya çalışarak gelen siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Bayramın yaklaşmasıyla siparişler daha da artıyor." dedi.

Yoğun talebi karşılamak için ek personel çalıştırdıklarını, bu nedenle sıkıntı yaşamadıklarını bildiren Börüpeçene, kadayıfın yapılışını şöyle anlattı:
"Kendi üretimimiz olan tel kadayıfın ufaltılmış halini ceviz veya fıstıkla karıştırıyoruz. Karışımı burma için özel olarak hazırladığımız tel kadayıfa serpiyoruz. Kadayıfı burkarak dilim haline getiriyoruz. Burmayı tereyağlı tepsiye dizdikten sonra ateşe bırakıyoruz. Tereyağını kadayıfın üzerine serpiyoruz. Burmanın yağını süzdükten sonra kadayıfı çevirip diğer tarafını da aynı şekilde kızartıyoruz. İki tarafı da kızaran kadayıfa daha sonra şerbet döküyoruz. 20 dakika bekledikten sonra burma kadayıf yemeye hazır hale geliyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...