Dekolte bölgesi kırışıklıkları

Düzenleyen:
Dekolte bölgesi kırışıklıkları

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Yrd. Doç. Dr. Yüksek, bazen olduğundan da yaşlı bir görünüme sebebiyet veren dekolte bölgesindeki kırışıklıkların tedavisinin mümkün olduğunu söyledi.

Yaz mevsimiyle birlikte yakasız veya askılı kıyafetlerin daha çok tercih edildiğini belirten Dermatolog Dr.Yüksek, dekolte bölgesinde kışın çok fazla dikkat çekmeyen sorunların yazın kişiyi daha mutsuz edebildiğini kaydetti. 

DEKOLTE BÖLGESİNDEKİ CİLT DAHA ÇABUK YAŞLANIYOR 

Yrd.Doç.Dr.Jale Yüksek, dekolte bölgesinde derinin daha ince yapıda olması nedeniyle yaşlanma sürecinin de yüz bölgesine göre daha hızlı geliştiğini ifade ederek şunları söyledi: 

“Yüz bölgesine verdiğimiz önemi dekolte bölgesine vermememiz yaşlanma belirtilerinin artmasına neden olur. Askılı kıyafetlerde ince kırışıklıklar, ciltte sarkma, deri renginde matlaşma, lekelenmelerin gözlenmesi bizleri rahatsız ve mutsuz etmeye başlar.” 

Yaş ilerledikçe ciltteki nem kaybının arttığını vurgulayan Dr.Yüksek, yüz bölgesine uygulanabilen ve hyaluronik asit içeren nemlendirici kremlerin dekolte bölgesine de kullanılması gerektiğini ifade etti. 

Dermatolog Dr.Jale Yüksek, dekolte bölgesindeki ince çizgilenmeler, cilt sıkılığında kaybolma, donuk cansız renk tonu gelişimi ve güneş lekelerine önem verilmesi gerektiğini söyledi. 

GÜNEŞ KREMİ DEKOLTE BÖLGESİNDE DE KULLANILMALI 

Bu bölgeye de güneş koruyucu krem kullanma alışkanlığı edinilmesinin önemini vurgulayan Dr.Yüksek açıklamasını şöyle sürdürdü : 

“Günümüzde hızlı yaşama gerekliliği, iş gücü kaybı yaşanmak istenmemesi, kısa sürede sonuç alma arzusu nedeniyle cerrahi olmayan yöntemler günümüzde sık tercih edilmektedir. Yaz mevsiminde rahatlıkla yapılabilen medikal estetik uygulamalarla dekolte bölgesinde etkili gençleşme sağlamak mümkündür. Dekolte bölgesindeki kozmetik sorunların giderilmesinde etkili olan ve son dönemde sıklıkla tercih edilen işlemlerden biri fokuslu ultrasondur. Fokuslu Ultrason ile gençleştirme işleminin en önemli avantajları yaz mevsiminde güvenle yapılabilmesi, tek seanslık uygulama olması, işlemin etkisinin kısa süre içerisinde görülmesi, uygulamanın 30 dakika gibi kısa sürede gerçekleştirilebilmesi ve işlemden sonra kişinin hemen sosyal yaşantısına rahatlıkla geri dönebilmesidir.” 

FOKUSLU ULTRASON UYGULAMASI İLE CİLDİNİZ DAHA GENÇ GÖRÜNÜME KAVUŞUR 

Dermatoloji uzmanı Dr.Jale Yüksek fokuslu ultrason işleminin hemen ardından cildin parıldadığını ve devamında 3 ay içerisinde her geçen gün 
cildin daha sıkı, daha genç görünüme kavuştuğunun görüldüğünü bildirdi. 
Bu işlemin etkisini 1-2 yıl devam ettirdiğini kaydeden Dr.Yüksek, 

“Etki zaman geçtikçe yavaş yavaş kaybolmaya başladığında uygulamanın tekrar yapılması sayesinde cilt eski genç görünümüne yeniden kavuşturulur.” dedi. 

PRP DEKOLTE BÖLGESİ KIRIŞIKLIKLARI İÇİN UYGULANABİLİR 

Yrd.Doç.Dr.Yüksek, dekolte bölgesinde cildin yıpranma sürecini tamir eden ve etkili gençleşme sağlayabilen diğer medikal estetik uygulamanın ise PRP olduğuna değindi. 

Yüksek açıklamasını şöyle sürdürdü : 

“PRP yönteminde kişinin kendisinden alınan kan, özel yöntemlerle büyüme faktörleri ve kök hücreler içeren özel bir PRP serumuna dönüştürülür. PRP cilt gençleştirmesinde kullanılan en doğal yöntemlerden biridir. Bu nedenle alerjik bünyeli kişilerde bile herhangi bir yan etki ile karşılaşmadan cildin parlak, sıkı ve genç görünüme başarıyla ulaşmasını sağlayabilir.” 

Dermatolog Dr.Jale Yüksek, her mevsim rahatlıkla uygulanan bu yöntemin yazın sıklıkla tercih edildiğini belirterek, uygulamanın ayrıntıları ile ilgili olarak da şunları söyledi : 

“PRP, genellikle 14- 20 günde bir yapılan 3 seanslık uygulamalar şeklinde yapılır. Uygulamayı dermapen olarak adlandırılan özel küçük iğneleme sistemi ile yapmak mümkündür. Bu uygulama ile PRP acısız ve kısa sürede yapılabilmektedir. İşlemden sonra en fazla 1 gün süren kızarıklık dışında bir yan etki görülmez, uygulama yaklaşık 30 dakikada tamamlanır. İşlemin ardından günlük yaşama rahatlıkla dönülebilir.PRP etkisini 6 ay devam ettirir ve yılda 2 kez yapılan uygulamalarda cildin doğal gençlik hali tüm yıl devam ettirilebilir.” 

Dematoloji uzmanı Jale Yüksek, dekolte bölgesinde cilt kuruması belirtilerinin daha şiddetli görüldüğünü, özellikle menopoz dönemine yaklaştıkça ciltte bulunan hyaluronik asit maddesinin miktarı hızla azaldığını ifade etti. 

CİLT KIRIŞIKLIKLARINI YAVAŞLATMAK İÇİN BOL SU İÇİLMELİ 

Kişinin yoğun su tüketilmesi gereken bu dönemde cildin yeterince nemlendirilmezse yıpranmanın hızlanacağı uyarısında bulunan Yrd.Doç.Dr.Jale Yüksek, bu tür sorunların çözümü için mezolifting uygulamasının tercih edilebileceğini belirtti. 

Dr.Jale Yüksek, “Mezolifting işleminde özel hazırlanmış hyaluronik asit, somon DNA, büyüme faktörleri ve vitaminler içeren kokteyle gençlik aşısı adlandırması da yapılmaktadır. Cilde yoğun nem vermeyi sağlayan bu uygulama 14-20 günde bir yapılan 3 seanslık uygulamalarla cilde etkili parlaklık ve kalite kazandırır. Etkisi kısa sürede görülmeye başlar ve 6 ay kalıcılığını sürdürür. Bu kokteyl 15 dakika gibi kısa sürede uygulanabilir. Gençlik kokteyli ile dekolte bölgesinde ışıltı, ciltte sıkılaşma ve dinçleşme başarıyla sağlanabilmektedir” diye konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...