Yeni “Demir Leydi” geliyor

Düzenleyen:
Yeni “Demir Leydi” geliyor

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

AB referandumunun ardından parti liderliği ve Başbakanlığı bırakacağını açıklayan İngiltere Başbakanı David Cameron’ın yerine en güçlü iki adaydan biri olan Londra eski Belediye Başkanı Boris Johnson, aday olmayacağını açıkladı.

Johnson, “Başbakanlık yarışına girmemeye karar verdim” dedi. Johnson, Muhafazakar Parti’nin kuracağı yeni hükümete mümkün olan her türlü desteği vereceğini söyledi. Başbakanlık için adı geçenlerin başında gelen Johnson, partili arkadaşlarıyla görüştüğünü ve “parlamentodaki şartlar ışığında Muhafazakar Parti Genel Başkanı ve Başbakan olamayacağı sonucuna vardığını” belirtti. Böylece Johnson’ın en büyük rakibi olarak gösterilen ve Başbakanlığa adaylığını dün resmen açıklayan İçişleri Bakanı Theresa May’in önü bu kararla birlikte iyice açılmış oldu. Disiplini ve sert mizacıyla “Demir Leydi” lakaplı Margaret Thatcher’a benzetilen ve “Yeni Demir Leydi” yorumları yapılan May, “Şov yapmayı seven bir politikacı olmadım. Parlamentonun etrafındaki barlarda içmeye gitmiyorum. Sadece işimi yapıyorum. Bu ülkenin başbakanı olmak için en iyi aday olduğumu düşünüyorum. İşim konusundaki titizliğimi ve disiplinimi bilen bilir. Yaptığım işlerle beni değerlendirebilirsiniz” dedi. Adaylar arasında AB’den ayrılma yanlısı kampanyanın liderlerinden Adalet Bakanı Michael Gove ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Stephen Crabb’in de bulunduğu ancak öne çıkan ismin Theresa May olduğu bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...