Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel ile görüştü

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel ile görüştü

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Varşova’da Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, NATO Zirvesi'nin düzenlendiği Polonya'nın başkenti Varşova'da Alman liderin talebiyle ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Altı hafta sonra yeniden buluşup Berlin-Ankara ilişkilerinin yanı sıra göç, terörle mücadele gibi konuları ele alan liderlerden ilk açıklamayı Merkel yaptı. Görüşmenin yapıcı bir atmosferde geçtiğini belirten Alman lider, tüm konuların masaya yatırıldığını ve mevcut sorunların çözümü için sağduyulu bir şekilde gayret gösterileceğini söyledi. Görüşmede Alman politikacıların İncirlik Üssü'nü ziyareti için bir uzlaşı sağlanamadı. Merkel, "Bu anlaşmazlıklar bir görüşmeyle giderilemez. Ancak konuşmuş olmamızın da önemli olduğuna inanıyorum" dedi.

MERKEL'DEN GERİ ADIM

Yaklaşık bir saat süren görüşmede Erdoğan, Merkel'e Ermeni iddialarının Alman Meclis'inden geçmesinden duyduğu rahatsızlığı iletti. Merkel ise bu konunun ikili stratejik ilişkileri zedelenmemesi için gerekli adımları atacaklarını ifade etti. Türkiye-Almanya ilişkileri Alman Meclisi'nin 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımasıyla gerilmişti. Ankara, alınan karar nedeniyle Almanya Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ralf Brauksiepe ve beraberindeki heyetin İncirlik Askeri Üssü'ne yapacağı ziyarete izin vermemişti.

İNCİRLİK'DE 240 ALMAN ASKERİ GÖREVLİ

İncirlik Üssü'nde 240 Alman askeri görev yapıyor. Üste Alman Ordusu'nun Tornado tipi savaş jetleri bulunuyor. Jetler DAEŞ'e karşı kurulan uluslararası koalisyona destek kapsamında istihbarat toplama ve aktarma amacıyla görev yapıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...