Sıcaktan bunalan ayılara meyve kokteyli

Düzenleyen:
Sıcaktan bunalan ayılara meyve kokteyli

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Türkiye'yi etkisi altına alan bunaltıcı sıcaklar hayvanları da zorluyor. Anadolu Harikalar Diyarı bünyesindeki hayvanat bahçesindeki ayılar, buzlu meyve kokteyl ile serinliyor.

Hayvanat Bahçesi'nin sorumlu Veteriner Hekimi Furkan Güney, son günlerde artan sıcakların insanlar gibi hayvanları da etkilediğini belirterek, ''Kışın nasıl onları soğuktan koruyorsak yazın da bu sıcaklardan korumamız gerekiyor. Bu doğrultuda da özellikle ayılarımıza meyve kokteylleri hazırlıyoruz. Bakıcıların yem mutfağında hazırlamış olduğu dört çeşit meyveden oluşan meyve kokteylleri, buzluklarımızda donduruluyor. Özellikle sıcak günün sıcak saatlerinde veriyoruz. Dört çeşit meyveden oluşan bir kokteyl bunlar karpuz, elma, havuç ve nektarınden oluşuyor. Günde bir kez hayvanlarımıza sunuyoruz'' dedi.

Hayvanat bahçesindeki ayıların sıcaktan daha çok etkilendiğini ifade eden Güney, ''Sıcaktan en çok bunalan ayılarımız olduğu için bu şekilde serinletiyoruz. Ayılar, ayrıca kendilerine ayrılan bölümde bulunan havuza da giriyorlar. Diğer hayvanları ise fıskiye yöntemiyle, barınaklarına kurulmuş olan sulama sistemleriyle su vererek serinletiyoruz'' diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...