Ramazanda yüz binlerce fakirin yüzü güldü

Düzenleyen:
Ramazanda yüz binlerce fakirin yüzü güldü

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Cansuyu Derneği, ramazanda dünyanın birçok farklı ülkesindeki yüz binlerce ihtiyaç sahibine yardım elini uzattı.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, Cansuyu Derneği ramazanda Gazze, Nijer, Çad, Cibuti, Guyana, Karadağ, Patani, Moro, Filistin, Kamboçya, Yemen gibi çok sayıda ülkeye yardım götürdü.

Bu yıl Asya, Afrika, Avrupa, Uzak Asya, Balkanlar ve Kafkaslar'da "Kazancımız Allah için verdiğimizdir" sloganıyla ramazan programlarını gerçekleştiren dernek, yurt içinde ise 81 ilde iftar sofralarına katkıda bulundu.

Güney Amerika'daki Guyana'nın başkenti Georgetown'a giden Cansuyu ekibi, bu ülkedeki 8 bölgede yardım çalışması yaptı. Cansuyu Derneği adına bölgeye giden Guyana Ülke Koordinatörü Bayram Numan Köksal ve Necmettin Çalışkan, Georgetown'da İslami Trust adlı partner kuruluş ile iş birliği yaparak bölge halkına yardımları teslim etti.

 Suriye halkı unutulmadı
Cansuyu Derneği İstanbul Temsilciliği de ramazanda Suriye'ye yeni bir yardım kampanyası başlattı.

Dernek yetkilileri, tamamı Türk halkının bağışlarından oluşan yardımları Suriye'ye gönderen dernek, savaş mağdurlarını ramazanda sevindirdi.

Cansuyu Derneği, Uzak Asya'daki Moro Özerk Bölgesi'nde de binlerce kişiye yardım dağıttı. Bangsamoro’da, Marawi ve Lanao Del Sur bölgelerinde 10 bin kişiye gıda malzemesi ulaştıran derneğin, bölgedeki yetim okulu projesi de devam ediyor.

Dünyanın en fakir ülkelerinden Nijer'de de açlık ve susuzlukla mücadele eden insanlara yardım ulaştıran Cansuyu Derneği, başkent Niamey'deki yardım dağıtımlarının ardından, Mali sınırındaki 
Tellaberi Bölgesi'ndeki ihtiyaç sahiplerini unutmadı.

Dernek görevlileri, Nijer'deki ortak kuruluş ONG Jard iş birliğiyle temel gıda maddelerinden oluşan yardım paketlerini, fiş karşılığında önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere dağıttı.

Cansuyu Derneği, Gazze'deki gıda dağıtımlarını ramazanda artırdı. Ambargo altındaki şehirde binlerce kişiye yardım ulaştıran dernek daha fazla insana yardım ulaştırmak için hayırseverlere çağrıda 
bulundu.

Yardım ekipleri, Lübnan’daki Suriye ve Filistin kamplarında da yardım çalışmaları yaptı. Sabra ve Şatilla, Ayn El Calud başta olmak üzere birçok mülteci kampında yapılan yardımlar, mağdurları sevindirdi.

Ramazanda, Karadağ'da yüzlerce gıda kolisi dağıtan Cansuyu ekipleri, ülkenin Plav ve Gusinye şehirlerindeki çalışmalarını tamamladı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...