Şöforler odasından 'KDV'de kaldırılsın' talebi

Düzenleyen:
Şöforler odasından 'KDV'de kaldırılsın' talebi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Ticari araçların yenilenmesi için ÖTV muafiyetinin önemli bir adım olduğunu belirten Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Özmeriç, KDV'nin de kaldırılması gerektiğini savundu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı son teşvik paketinde yer alan, ticari araçlara ÖTV muafiyetinin getirilmesi, ticari araç sahibi olan işletmeler ve şahıs şirketlerini memnun etti. Artık ticari araç sahiplerinin, ÖTV ödemeden araçlarını değiştirebileceğini belirten Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, ticari taksi, servis aracı, hatlı minibüs ve özel halk otobüslerine yönelik sıfır araç alımlarında ÖTV muafiyetinin kendilerini memnun ettiğini kaydetti. Özmeriç, "Pakette sadece ÖTV'de bir indirim var. Otomobillerde ÖTV oranı yüzde 45. Otobüsün ÖTV oranı yüzde 1. Minibüs ise yüzde 4. Taksici esnafı için bu ÖTV muafiyeti oldukça sevindirici oldu. Ancak otobüs ve minibüs sınıfındaki araçlardaki ÖTV oranı zaten düşüktü" dedi. ÖTV muafiyetine göre otobüslerde 700 lira indirim olacağını belirten Başkan Özmeriç, "Bu indirimin araç değiştirmeye teşvik edeceğini zannetmiyorum. Biz yüzde 18'lik KDV'nin de kaldırılmasını talep ediyoruz. Aynı şekilde araç firmalarının ÖTV'nin kalkmasıyla birlikte araç fiyatlarını artırmamalarını istiyoruz. Bu devletin vermiş olduğu bir indirim. Şimdiden araç firmalarının bu indirime göz dikmemelerini tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

"Özel halk otobüslerine faydası yok"

Aydın Özel Halk Otoları Kooperatif Başkanı Okan Yalçın da ÖTV muafiyetinin taksi için ciddi anlamda fayda sağladığını belirterek, "Biz, yani özel halk otobüsü işletmecilerine ise yüzde 1 fayda sağlamıştır. Halbuki devletin taşımakla sorumlu olduğu ücretsiz taşımanın tamamını bizler taşımaktayız, engelli vatandaşlarımızın binebileceği araçlar almak zorundayız yani en çok indirimi almamız gerekirken en az oranda faydalanıyoruz. Öğrenci taşımacılığında ve turizm taşımacılığında yüzde 8 olan KDV bizlerde yüzde 18 uygulanmaktadır. Bununla ilgili gerekli iyileştirilmeleri bekliyoruz. Yetkililer bu konuda daha adil çözümler bulabilir. Çünkü Aydın genelinde 4 bin kayıtlı ticari araç kullanıcısı var" dedi.Şöforler odasından 'KDV'de kaldırılsın' talebi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...