İçme sularını sırtlarında taşıyorlar

Düzenleyen:
İçme sularını sırtlarında taşıyorlar

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Edremit'te TOKİ sakinleri, sularını 5 kilometre uzaklıkta bulunan çeşmeden alıyor

Van'ın Edremit ilçesine bağlı Esentepe Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, 15 gündür susuzlukla mücadele ediyor.

Depremden sonra dar gelirli vatandaşlar için yaptırılan Edremit ilçesindeki TOKİ konutlarında yaşayan ve 15 günü aşkın süredir çeşmelerinden su akmayan vatandaşlar, 5 kilometre mesafedeki kaynaktan aldıkları suları bidonlara doldurup, sırtlarında evlerine taşıyor.

Edremit Belediyesine, yaşadıkları su sıkıntısına çözüm bulunması için defalarca başvurduklarını anlatan mahalle sakinleri, sorunlarının bir an önce çözülmesini istediklerini belirtti. Mahalleliler, suyu getirirken yokuş çıktıklarını için birçok kişinin düşerek yaralandığını ifade etti.

Mahallede toplanarak su kesintilerini protesto eden vatandaşlardan Metin Tokaş, yaşanan su sorunun çözülmesini istedi.

Edremit Belediyesine mahalle sakinleri ile dilekçe verip defalarca gittiklerini aynı şekilde VASKİ ve Boğaziçi yönetimine de konuyu defalarca ilettiklerini belirten Tokaş, "Belediyeye on sefer gittik. Belediye bizi dinlemiyor. 
O oyunu aldı, artık bize ihtiyacı yok. Evin su ihtiyacını karşılamak için bidonlarla sırtımızda su taşıyoruz. 15 gündür suların akmaması halkı isyan derecesine getirdi. Evlerinde hasta çocukları olanlar var, su olmadığı için büyük sıkıntı yaşıyor." dedi.

Şu akmadığı için mağdur olduklarını belirten kadınlar ise "Çok sıkıntı çekiyoruz. Burada kaderimizi terk edilmiş durumdayız. TOKİ konutlarına 5 kilometre uzaklıkta bulunan kaynaktan, sırtımızda bidon ve kovalarla içme suyu taşımak zorunda kalıyoruz. İnsanca yaşamak istiyoruz. Bizleri siyasi rantların hedefi haline getirmemeleri gerekiyor. 15 gündür suyumuz yok. Çocuklarımıza banyo yaptıramıyoruz. Yakında çocuklar bitlenecek ve hastalıklar baş gösterecek." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...