Adana'da çocuklar portatif havuzlarda yüzme öğrenip serinliyor

Düzenleyen:
Adana'da çocuklar portatif havuzlarda yüzme öğrenip serinliyor

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Adana'da, 6-13 yaş arasındaki 15 bin çocuk, okul bahçelerine kurulan portatif havuzlarda hem yüzme öğreniyor hem de serinliyor.

Adana'nın Seyhan İlçe Belediyesi, sulama kanallarında ölümlerin önüne geçmek, çocukları spora yönlendirmek ve yüzmeyi öğretmek için 'Portatif Yüzme Havuzu Projesi'ni yaşama geçirdi. Geçen yıl da uygulanarak 8 bin çocuğun ücretsiz yüzme eğitimi aldığı proje kapsamında bu yıl 20 okulun bahçesine portatif yüzme havuzları kuruldu. Ücretsiz gerçekleştirilen ve Ağustos ayı sonuna dek sürecek proje için 6-13 yaş aralığındaki 15 bin çocuk kayıt yaptırdı. Uzman antrenörler eşliğinde havuza giren öğrencilere ilk olarak temel yüzme kuralları uygulamalı olarak öğretildi.

BELEDİYEYE TEŞEKKÜR

Hem yüzme öğrenip hem de serinleyen çocuklar, projeyi yaşama geçiren belediye yetkililerine teşekkür etti. Sıcak havaların bunalttığı kentte çocuklarını havuzlara getiren anne ve babalar da usta öğreticiler eşliğinde sunulan hizmetin çok önemli olduğunu anlattı. Taşkent İlkokulu bahçesinde kurulan portatif havuzda görevli yüzme öğreticisi Doğan Polat, "Çocuklarımız ücretsiz olarak havuzda yüzme öğrenip serinliyor. Sulama kanallarında serinlik arama yerine bu havuzlarda güvenle ve neşe içinde yüzüp güzel vakit geçiriyorlar" dedi.Adana'da çocuklar portatif havuzlarda yüzme öğrenip serinliyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...