Hrant Dink soruşturmasında 6 kişi gözaltında

Düzenleyen:
Hrant Dink soruşturmasında 6 kişi gözaltında

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Hrant Dink soruşturmasında cinayetin ardından ortaya çıkan karakol görüntülerinin yayınlanmasıyla ilgili 6 kişi gözaltına alındı. 2 kişi de halen aranıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Hrant Dink cinayeti soruşturmasında 8 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi. Aralarında gazeteci Muammer Ay'ın da bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Muammer Ay uzun yıllar boyunca İhlas Haber Ajansı (İHA) Samsun Bölge Müdürlüğü'nde görev yapmıştı.

ORTAYA ÇIKAN GÖRÜNTÜLERLE İLGİLİ GÖZALTI KARARI ÇIKTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından cinayete ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Savcı Kökçü, Dink cinayeti hükümlüsü Ogün Samast'ın 20 Ocak 2007'de Samsun Otogarı'nda yakalandıktan sonra Samsun Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğüne bağlı birimlerde gözaltında tutulduğu sırada Mustafa Kemal Atatürk'ün "Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez." sözü bulunan Türk bayrağı önünde çekilen fotoğraflar ve videoların 2007 ve 2016 yılının Eylül ayında bazı medya kuruluşlarında yayınlanmasına ilişkin 8 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 2 KİŞİ ARANIYOR

Bunun üzerine 6 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, gazeteci Muammer Ay ile Murat Bayrak, Yüksel Avan, Birol Ustaoğlu, Yakup Kurtaran ve Ahmet Çetiner gözaltına alındı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan iki şüpheli ise aranıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...