Putin'den 15 Temmuz açıklaması: ABD biliyordu

Düzenleyen:
Putin'den 15 Temmuz açıklaması: ABD biliyordu

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Putin, “ABD istihbarat güçlerinin 15 Temmuz darbe girişiminden habersiz olması imkânsız. Türkiye’de İncirlik üssünde bulunan ABD askerleri darbe girişiminde faal görev aldı” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dolaylı yoldan 15 Temmuz darbe girişiminin ardında Amerika’nın olabileceğini açıkladı. Kremlin’de defalarca bir araya geldiği ünlü yönetmen Oliver Stone’un çektiği ‘The Putin Interviews’ (Putin Röportajları) isimli belgesel ABD’de yayınlanmaya başladı. Rus Sputnik sitesi de önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan bölümlerden birinde Rusya lideri Putin’in Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi hakkında konuştuğunu açıkladı. Sputnik’in haberine göre Rusya lideri, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin darbe girişiminde yer aldığını hiçbir zaman bana söylemedi. Ama ben şu mantıktan yola çıkabilirim: Eğer Gülen gerçekten de darbe girişiminde yer aldıysa -ki bu konuda bir fikrim yok- o zaman ABD istihbarat güçlerinin olup bitenlerden haberdar olmamasını tasavvur etmek çok zor” ifadelerini kullandı. İncirlik Üssü’ne dair de konuşan Putin, “Amerikan kuvvetleri İncirlik Üssü’nde bulunuyor. Ve İncirlik’teki askerler darbe girişiminde aktif şekilde yer aldı” diye konuştu. İncirlik Üssü’nde ABD’nin taktik nükleer silahlarının bulunduğunu da hatırlatan Putin, “Böyle dramatik olaylar yaşandığı zaman akla şu soru geliyor: Bu nükleer silahların başına neler gelebilir?” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...