Katar ile Almanya dışişleri bakanları arasında görüşme

Katar ile Almanya dışişleri bakanları arasında görüşme

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Alman mevkidaşı Sigmar Gabriel ile telefonda görüştü.

Katar Haber Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre, Al Sani-Gabriel görüşmesinde ikili ilişkiler ile Körfez krizindeki gelişmeler ele alındı. Söz konusu görüşme, Gabriel'in 3-5 Temmuz tarihlerinde Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar ve Kuveyt'i ziyaret etmesinden yaklaşık 10 gün sonra gerçekleşti.
Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz, 5 Haziran'da Suudi Arabistan, Mısır, BAE ve Bahreyn yönetimlerinin Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleriyle başlamıştı.
Katar'a abluka uygulayan 4 ülke, ilişkilerin düzeltilmesi için Doha yönetimine "Türkiye'nin Katar'daki askeri üssünün kapatılması, İran ile ilişkilerin kesilmesi ve Al Jazeera televizyonunun kapatılması" gibi şartların bulunduğu 13 maddelik bir talep listesi sunmuş, Katar ise uluslararası hukuka aykırı hiçbir talebin kabul edilmeyeceğini açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...