Şok iddia: 'Arap liderler Türkiye'ye karşı gizlice toplandı'

Düzenleyen:
Şok iddia: 'Arap liderler Türkiye'ye karşı gizlice toplandı'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) adına ABD'de lobi faaliyetinde bulunan ve hakkında soruşturma açıldığı belirtilen Lübnan asıllı iş insanı George Nader'in, 2015 yılında Kızıldeniz'de bazı Arap liderleriyle gizli toplantı yaptığı iddia edildi.

Merkezi Londra'da bulunan "Middle East Eye" haber portalının bazı kaynaklara dayandırdığı habere göre, Lübnan asıllı Amerikan vatandaşı Nader, 2015 yılının sonlarına doğru bazı Arap liderlerle Kızıldeniz'de bir yatta gizli toplantı gerçekleştirdi.

Gizli toplantıya katılan Arap liderlere "Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ve Arap Birliği'nin yerini alacak 6 seçilmiş ülkenin bir araya gelmesiyle bölgesel yeni bir oluşum" teklifinde bulunan Nader, "bu yeni oluşumun Türkiye ve İran'ın nüfuzuna karşı bölgede ABD yönetimi tarafından itibar görecek bir güç haline gelebileceğini" öne sürdü.

Toplantıya o dönem Suudi Arabistan Veliaht Prensi Yardımcısı olan Muhammed bin Selman, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid el Nahyan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi, Bahreyn Veliaht Prensi Selman bin Hamed el Halife ve Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın katıldığı aktarılan haberde, Nader'in söz konusu liderlere "teklifini kabul etmeleri halinde Washington yönetimine bu yönde baskı uygulayacağını" söylediği belirtildi.

ABD'nin Atlantic dergisi, George Nader'in 1985 yılında uygunsuz cinsel fotoğraflarla yakalandığı ve hakkında soruşturma açıldığı iddiasında bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...