BM Güvenlik Konseyi Rusya'nın çağrısıyla acil toplandı

Düzenleyen:
BM Güvenlik Konseyi Rusya'nın çağrısıyla acil toplandı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

BM Güvenlik Konseyi Rusya'nın acil çağrısıyla toplandı. BM Genel Sekreteri Guterres taraflara "gerilimi artırmayın" çağrısı yaptı.

BM Güvenlik Konseyi Suriye'deki askeri operasyonu görüşmek için acil toplandı. Toplantıda konuşan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Gerilimi artırmayın. Uluslararası gözlemciler Duma'ya gitmeye hazır" dedi. 

BMGK'yi acil toplantıya çağıran Rusya, ''ABD ve müttefiklerinin uluslararası hukuku ihlal ettiği'' gerekçesiyle konseye ABD ve müttefiklerinin kınanmasını isteyen karar tasarısı sundu. 

Rusya, tasarıda ayrıca Suriye'ye karşı saldırgan tavra derhal son verilmesi ve gerginliği artıracak her türlü eylemden kaçınılması çağrısında bulundu.

BMGK, yerel saat ile 11.00'de (TSİ 18.00) toplandı. 

ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye rejimine yönelik saldırısı kapsamında, başkent Şam yakınında bir kimyasal silah araştırma merkezi, Humus'un batısında yer alan bir kimyasal silah deposu ile kimyasal silahlarla ilişkili bir komuta merkezinin vurulduğu açıklanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...