Sonunda belli oldu! Abdullah Gül...

Düzenleyen:
Sonunda belli oldu! Abdullah Gül...

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Milliyet yazarı Güneri Cıvaoğlu, bugünkü yazısında adaylar ile ilgili bir analiz kaleme aldı.

Abdullah Gül’ün -HDP hariç- “ittifak karşıtı muhalefet partilerinin ortak adayı olması” SP’nin projesiydi. Zaten tutmayacağı başından belli olan bir maya görüntüsündeydi. Çünkü...

1- Meral Akşener çok önceden “Cumhurbaşkanı adayı olduğunu” açıklamıştı.

Akşener’in duası için onu tanıyanlar “Sözünden geri adım atmamak eksenlidir” yorumunu yapıyorlardı.

Gerçekten Akşener “Kamuoyu önünde adaylığımı açıkladım, artık dönemem” kararlılığını sürdürdü.

2- CHP içinde “Abdullah Gül’ün adaylığına karşı tepkiler” yaygındı

Daha önce kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı “Genel Başkan adayı olan” ve 24 Haziran için de “CHP’nin Cumhurbaşkanı adaylığından” söz edilen Muharrem İnce kesin karşı tavır koyan tweet’ler attı.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel de gene Twitter üzerinden “CHP’nin gündeminde Abdullah Gül diye bir isim olmadı, şimdi de yok, olmayacak da” mesajını verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise “CHP’de Abdullah Gül gibi bir tartışma yoktur, kendisi adayımız da değildir” dedi.

Bu ve benzeri açıklamalardan sonra CHP’nin “kendi içinden aday göstermesi” dışında başka seçenek görünmüyor.

3- Artık -hani mesela- kırılan vazonun bütün parçaları yapıştırılsa ve kendisine sunulsa bile Gül’ün buna olumlu cevap vermesi, söylenenleri içine sindirmesi mümkün mü?

Abdullah Gül’e “Kararsız davrandı, o yüzden” diye başlayan eleştirilere gelince... Ne yapacaktı?

Zemini çatlaklar, kırıklar, boşluklarla dolu sahneye çıkıp “Ben adayım” mı diyecekti?

AK Parti ve MHP ittifakının karşısındaki partilerin 24 Haziran yol haritası neredeyse belli. Cumhurbaşkanlığı için partiler kendi adaylarını gösterecek. Aralarından en fazla oy alan ve ikinci tura kalan -birinci turda yüzde “50+” sandıklardan çıkmamışsa- aday desteklenecek.

Böyle bir durumda her partinin kendi adayını göstermesi durumunda seçmen katılım oranı daha yüksek olabilir. Yüzde 85’in aşılması muhalefet blokunun lehine olur gibi hesaplara da işaret edeyim. Milletvekili seçimlerinde de HDP dışındaki partilerin -SP hariç- CHP’yle ittifak yapması bekleniyor. SP’nin ise İYİ Parti’yle... (Milliyet) Hedefleri “sıfır baraj...”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...