Hadi 12 Eylül İpucu Sorusu | Bacağın dizden ayak bileğine kadar olan Kısmına Ne Deniyor?

Düzenleyen:
Hadi 12 Eylül İpucu Sorusu | Bacağın dizden ayak bileğine kadar olan Kısmına Ne Deniyor?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Hadi 12 Eylül ipucu sorusu | Bacağın dizden ayak bileğine kadar olan kısmına ne deniyor? Hadi bilgi yarışması için Hadi 12 Eylül ipucu sorusu yayınlandı. Açıklanan Hadi ipucu ise 'Bacağın dizden ayak bileğine kadar olan kısmına ne deniyor?' sorusu oldu. Şimdiden 'Bacağın dizden ayak bileğine kadar olan kısmına ne deniyor?' Hadi ipucu sorusuna cevap aranmaya başlandı. Peki Bacağın dizden ayak bileğine kadar olan kısmına ne deniyor? Bacağın dizden ayak bileğine kadar olan kısmına ne deniyor? sorusunun cevabına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Hadi 12 Eylül ipucu sorusu | Bacağın dizden ayak bileğine kadar olan kısmına ne deniyor? Hadi çılgınlığı hergün artarak devam ederken, her gün olduğu gibi bugün de Hadi bilgi yarışmasının ipucu sorusu sosyal medyadan açıklandı. Hadi 12 Eylül ipucu sorusu ise 'Bacağın dizden ayak bileğine kadar olan kısmına ne deniyor?' oldu. Peki Bacağın dizden ayak bileğine kadar olan kısmına ne deniyor? İşte Bacağın dizden ayak bileğine kadar olan kısmına ne deniyor? sorusunun cevabı...

Hadi çılgınlığı hız kesmeden devam ediyor. Kıza sürede geniş bir kitleye ulaşmayı başaran Türkiye'nin ilk online mecrada para kazandıran bilgi yarışması Hadi, her yarışmadan önce intagram hesabından yarışmacılar için bir ipucu sorusu paylaşıyor. Hadioynalive hesabı üzerinden bugün saat 20.30'da oynanacak Hadi 11 Eylül ipucu sorusu paylaşıldı. Hadioynalive hesabında Hadi 11 Eylül ipucu sorusu şu cümlelerle duyuruldu:

"Hadi bu akşam en zor 15 soruyla 290.30'da! Ödül 10.000 TL. Bu akşamın ipucu bir efsaneden geliyor. Artık bütün şıklar o olmuştu, her sorunun cevabına o verilebiliyordu. Yine olsa yine o işaretlenirdi, vazgeçilemiyordu. O zaman tekrar geri gelsin mi? Bacağın dizden ayak bileğine kadar olan bölümüne ne dendiğini biliyor muyuz?"

İşte merak edilen Bacağın dizden ayak bileğine kadar olan kısmına ne deniyor? sorusunun cevabı...

Cevap: baldır

Omurgalıların bacakları, ortada dizkapağının böldüğü iki parçadan oluşur. Kalçadan dize kadar uzanan bölüme "uyluk", dizden ayak bileğine kadar uzanan bölümeyse "baldır" adı verilir. Uyluk iskeletini uyluk kemiği (femur), baldır iskeletiniyse iç yanda bulunan kaval kemiği (tibia) ile dış yanda yer alan kamış/baldır kemiği (fibula) oluşturur. Kaval kemiği de, kamış kemiği de ayak eklemiyle birleşir.
Baldır bacağın diz ile topuk arasındaki bölümüne verilen ad.

Özellikle baldır kasları, diz bağlarının desteklenmesi açısından çok önemlidir ve dizin darbelere karşı korunması için baldır kaslarının kuvvetlendirilmesi gerekmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...