Hadi 13 Eylül ipucu | Kelaynak kuşu ile ünlü Birecik nerededir?

Düzenleyen:
Hadi 13 Eylül ipucu | Kelaynak kuşu ile ünlü Birecik nerededir?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Hadi 13 Eylül ipucu | Kelaynak kuşu ile ünlü Birecik nerededir? Hadi çılgınlığı hergün artarak devam ederken, her gün olduğu gibi bugün de Hadi bilgi yarışmasının ipucu sorusu sosyal medyadan açıklandı. Hadi 13 Eylül ipucu sorusu ise 'Kelaynak kuşu ile ünlü Birecik nerededir?' oldu. Peki Kelaynak kuşu ile ünlü Birecik nerededir? İşte Hadi 13 Eylül ipucu olan Kelaynak kuşu ile ünlü Birecik nerededir? sorusunun cevabı...

Hadi 13 Eylül ipucu | Kelaynak kuşu ile ünlü Birecik nerededir? Hadi çılgınlığı hız kesmeden devam ediyor. Kıza sürede geniş bir kitleye ulaşmayı başaran Türkiye'nin ilk online mecrada para kazandıran bilgi yarışması Hadi, her yarışmadan önce intagram hesabından yarışmacılar için bir ipucu sorusu paylaşıyor. Hadioynalive hesabı üzerinden bugün saat 12.30'da oynanacak Hadi 13 Eylül ipucu sorusu paylaşıldı. Hadioynalive hesabında Hadi 13 Eylül ipucu sorusu şu cümlelerle duyuruldu:

"Hadi bugün 12:30'da. Fotoğraftaki kelaynak kuşunu çok fazla görmesek de adını duymuşuzdur. Nesli tükenmekte olan bir kuş türü. Peki Hadiciler kelaynak kuşlarıyla ünlü Birecik ilçesini duymuş muydunuz? "

İşte merak edilen Hadi 13 Eylül ipucu Kelaynak kuşu ile ünlü Birecik nerededir? sorusunun cevabı...

Cevap: Şanlıurfa’dır. Kelaynak, kayalık veya yarı çöl kurak yaşam alanlarında bulunan iri yapılı, suda veya çamurda yürüyen ince uzun kıvrık gagalı, 70–80 cm uzunluğunda, 120–135 cm kanat genişliğinde bir kuş türüdür. Kelaynak kuşlarıyla ünlü Birecik ilçesi Şanlıurfa’da yer alıyor. Tüysüz kırmızı bir yüz ve kafa ile uzun kıvrık kırmızı bir gagaya sahiptir. İri, parlak, cilalı, siyah kuşlardır. Başlarında tüy olmaması nedeniyle kelaynak adı almışlardır. İlk yumurtadan çıktıklarında yavrunun kafası ve boğazı tüylüdür. Yaşları ilerledikçe bu tüyler yok olur. Siyah tüyleri güneş ışığının farklı açılarında parlak yeşil, kavuniçi ve mor rengini alır. Uçuşları insanı hayrete düşürecek kadar güzel ve zariftir. Kelaynaklar çok sosyaldir, sabahın erken saatlerinde 10–15 km uzaklıktaki beslenme alanlarına gruplar halinde giderler. Uzun ve kıvrık gagalarıyla yiyeceklerini ararlar. Yuvalarını yapma dönemi Şubat-Mart aylarıdır. Yavruları koyu gri renkte olup, yuvada dolaşırken yere düşme tehlikesi yaşarlar. Yumurtadan çıktıktan 2-3 ay sonra palazlanırlar. Erişkin kuşlarla birlikte beslenme alanlarına uçarlar. Kendilerini besleyebilecek duruma gelene kadar anneleri onları 2-3 ay besler. Tek eşli yaşamaları nedeniyle üremeleri çok yavaş olur.Kelaynaklar böceklerden beslenirler.

CEVAP: Şanlıurfa'dır.

Kelaynak, kayalık veya yarı çöl kurak yaşam alanlarında bulunan iri yapılı, suda veya çamurda yürüyen ince uzun kıvrık gagalı, 70–80 cm uzunluğunda, 120–135 cm kanat genişliğinde bir kuş türüdür. Kelaynak kuşlarıyla ünlü Birecik ilçesi Şanlıurfa’da yer alıyor. Tüysüz kırmızı bir yüz ve kafa ile uzun kıvrık kırmızı bir gagaya sahiptir. İri, parlak, cilalı, siyah kuşlardır. Başlarında tüy olmaması nedeniyle kelaynak adı almışlardır. İlk yumurtadan çıktıklarında yavrunun kafası ve boğazı tüylüdür. Yaşları ilerledikçe bu tüyler yok olur. Siyah tüyleri güneş ışığının farklı açılarında parlak yeşil, kavuniçi ve mor rengini alır. Uçuşları insanı hayrete düşürecek kadar güzel ve zariftir. Kelaynaklar çok sosyaldir, sabahın erken saatlerinde 10–15 km uzaklıktaki beslenme alanlarına gruplar halinde giderler. Uzun ve kıvrık gagalarıyla yiyeceklerini ararlar. Yuvalarını yapma dönemi Şubat-Mart aylarıdır. Yavruları koyu gri renkte olup, yuvada dolaşırken yere düşme tehlikesi yaşarlar. Yumurtadan çıktıktan 2-3 ay sonra palazlanırlar. Erişkin kuşlarla birlikte beslenme alanlarına uçarlar. Kendilerini besleyebilecek duruma gelene kadar anneleri onları 2-3 ay besler. Tek eşli yaşamaları nedeniyle üremeleri çok yavaş olur.Kelaynaklar böceklerden beslenirler.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...