2013 ÖSYS LYS Ek Yerleştirme Kılavuzu

2013 ÖSYS LYS Ek Yerleştirme Kılavuzu

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

ÖSYM, 2013 Ek yerleştirme kılavuzunu açıkladı. 2013 ÖSYS Ek yerleştirme kılavuzunu aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

ÖSYM, 2013 Ek yerleştirme kılavuzunu açıkladı. Öğrenciler merakla ek tercih kılavuzu ve boş kontenjanları bekliyordu. ÖSYM yerleştirme kılavuzunu açıkladı, bir de adaylara mesaj var... Tercihler 25-30 Eylül tarihleri arasında yapılacak. 2013 ÖSYS Ek yerleştirme kılavuzunu aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

KILAVUZA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM'nin internet sitesinde adaylara ön bilgi vermek amacıyla yayımlanan 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları Ek Yerleştirme Kılavuzu'na göre, merkezi yerleştirmede ve yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boş kalan ve 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandıktan sonra açılan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına 2013-ÖSYS sonuçlarına göre ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacak.
ÖSYM DUYURULARINI MUTLAKA TAKİP EDİN
"22-24 Eylül 2013 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz adaylara ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini yapmadan önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak Kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir"
KAÇ TERCİH YAPILABİLECEK?
Adaylar tercih yapma hakları bulunan tablolardan toplam 30'u geçmemek üzere istedikleri sayıda tercih yapabilecek.
TERCİHLER NASIL YAPILACAK?
Adaylar tercih yapmak istedikleri programları belirleyip tercihlerini sıraladıktan sonra tercih formunu 25-30 Eylül 2013 tarihleri arasında internet bağlantısı olan ve yazıcısı bulunan bir bilgisayarı kullanarak ÖSYM'nin "www.osym.gov.tr" internet adresindeki "Tercihler" alanındaki 2013-ÖSYS Ek Yerleştirme Tercih başlıklı alana TC kimlik numaraları ile şifrelerin girdikten sonra ÖSYM'ye gönderebilecek. Adayların bu işlemden sonra ekranda "Tercihleriniz … tarihinde başarı ile ÖSYM'ye bildirilmiştir" uyarısını görmeleri gerekiyor.
Başvuru merkezi aracılığıyla tercihleri göndermek isteyen adaylar ise doldurdukları tercih formu ve nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaportlarıyla birlikte 25-30 Eylül arasında bir başvuru merkezine giderek başvurularını yapabilecek. Tercih hizmeti ücreti olarak adaylardan 3 lira alınacak.
YENİ KILAVUZ YAYINLANACAK
ÖSYM açıklanan kılavuzun ön bilgi vermek amacıyla yayınlandığını, bu nedenle adayların tercihlerini yapmadan önce, tercih süresi içerisinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak kılavuzu incelemeleri istendi.
BAŞVURULAR NE ZAMAN?
Ek kontenjanlar için başvurular 25 Eylül-30 Eylül arası gerçekleştirilecek.
SONUÇLAR NASIL DUYURULACAK?
2013-ÖSYS'de merkezî ek yerleştirme işlemine alınan tüm adayların sonuçları http://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacak. Adaylar kayıt tarihleri içerisinde yerleştirildikleri üniversitelere istenen belgelerle gidecekler. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.
KAYITLAR İÇİN BU NOKTALARA DİKKAT
a) Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.
b) Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez. Ancak aslının getirilmesi suretiyle
nbsp;üniversite tarafından onaylı örneği kabul edilir.
nbsp;c) Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
d) Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
nbsp;e) Yükseköğretim kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilir.
f) Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri
nbsp;yapmaya yetkilidir
EK YERLEŞTİRME BU KONTENJANLARA GÖRE YAPILACAK
2013-2014 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına yapılacak merkezî ek yerleştirme kontenjanlarını,
a) 2013-ÖSYS merkezî yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanlar,
nbsp;b) 2013-ÖSYS merkezî yerleştirme ile kayıt hakkı kazanan adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan
nbsp;kontenjanlar ve
c) 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu basıldıktan sonra açılan ve bu nedenle
nbsp;merkezî yerleştirme işlemlerine girmemiş olan yeni yükseköğretim programlarının kontenjanları
oluşturur.

(NOT) 2013 ek yerleştirmeye başvurabilmek için 2013-ÖSYS'ye başvurulmuş olması zorunludur
TERCİH DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN...
Tercih bildirim işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercihlerinizde değişiklik yapabilirsiniz. Tercih işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz ve yazıcıdan tercih listenizin bir dökümünü edinerek saklayınız.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...