Bu derbi başka derbi

Bu derbi başka derbi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Lig'in 5. haftasında Galatasaray'ın Beşiktaş karşısında 2-1 üstün götürdüğü maçın 90+2. dakikasında taraftarların sahaya girmesi sonucu maç tatil edildi.

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda, 76.127 taraftarıyla seyirci rekoru kırdığı maçta Galatasaray'ı konuk etti. Maç öncesi statta taraftarlar muhteşem görüntüler sergiledi. Siyah-beyazlı takımın taraftarları, hazırladıkları dev koreografiyi maç öncesi açtı. Pankartta 'İnönü'ye dönüşümüz muhteşem olacak' yazıyordu. Maça etkili başlayan taraf Galatasaray oldu. İlk 10 dakika adeta Beşiktaş'ı yarı alanına yıktı. Ancak siyah-beyazlı takım, daha sonra oyunu kontrol altına aldı ve Cim Bom'un kalesine ataklarını gerçekleştirdi. 13. dakikada Atiba Hutchinson'ın baskısı sonrası pas hatası yapan Galatasaray savunması, topu Beşiktaşlı futbolculara kaptırdı. Kaptırılan top sonrası meşin yuvarlağı önünde bulan Manuel Fernandes, Muslera ile karşı karşıya kaldı ancak yüzde yüzlük pozisyonu değerlendiremedi ve topu kaleci Muslera'nın kucağına bıraktı. Ataklarını daha da sıklaştıran Beşiktaş, 18. dakikada Almeida'nın kafa golüyle 1-0 öne geçti. Fernandes'in pasıyla başlayan atakta topla buluşan Gökhan Töre, sağ kanattan bindirme yapan Serdar Kurtuluş'a pasını gönderdi. Serdar, bekletmeden ortasını yaptı ve arka direkte bulunan Almeida, vuruşunu yaparak Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. Bu golle 2013-2014 sezonundaki gol sayısını 5'e çıkartan Almeida, gol krallığında adını zirvede yazdırdı. İlk yarının sonlarına doğru, 41. dakikada Felipe Melo'nun orta sahadan gönderdiği uzun pasla sol çaprazda bomboş pozisyonda topla buluşan Burak Yılmaz ceza sahası içerisine girer girmez yerden plase bir vuruşla şansını denedi ancak top kaleci Tolga Zengin'de kaldı. İlk yarının geriye kalan dakikalarında gol olmadı ve Beşiktaş soyunma odasına 1-0 önde gitti. nbsp;
İkinci yarıya da Galatasaray etkili başladı. 52. dakikada Sneijder'ın savunma arkasına attığı pasla Tolga ile karşı karşıya kalan Burak, şutunu attı ancak Tolga topu kornere çeldi. Burak Yılmaz, yüzde yüzlük gol pozisyonundan yararlanamadı. 59. dakikada sol kanatta golün asistini yapan Serdar Kurtuluş, savunmanın sağında hata yaptı ve topu Bruma'ya kaptırdı. Bruma ceza sahası içerisinde bulunan Drogba'ya pasını attı. Drogba gelişine şutunu attı ve durumu eşitleyen golü kaydetti: 1-1. 72. dakikada Veli Kavlak'ın savunmada yaptığı hatada topla buluşan Burak Yılmaz boş pozisyonda olan Drogba'ya pasını gönderdi. Drogba, kaleci ile karşı karşıya kaldı, şutunu attı ve durumu 2-1'e getiren golü kaydetti. Maçın uzatma dakikalarında, 90+2'de Melo kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Bu kırmızı karttan sonra saha karıştı ve taraftarlar sahaya girdi. Güvenlik güçleri olaylara müdahale etti. Futbolcular ve hakemler soyunma odasına gittiler. Hakem Fırat Aydınus, maçın tatil edildiğini açıkladı. Son kararın hakemin raporu doğrultusunda TFF tarafından verileceği öğrenildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...