Haftanın maçı Real Madrid-Juventus

Haftanın maçı Real Madrid-Juventus

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Avrupa'nın iki köklü takımı Real Madrid ve Juventus, Avrupa kupaları tarihinde 15. maçına yarın akşam Santiago Bernabeu Stadı'nda çıkacak.

nbsp;Şu ana kadar oynan maçlarda iki takımın da 7'şer galibiyeti bulunurken, hiçbir maçın berabere bitmemiş olması ayrı bir özellik olarak öne çıkıyor. Yarın 21.45'te başlayacak maç öncesi son antrenmanını ilk olarak evsahibi İspanyol ekip Real Madrid, her zamanki gibi Valdebebas'taki ''Real Madrid Spor Şehri'' adlı tessilerinde gerçekleştirdi.Maçın öneminden dolayı onlarca gazeteci, Real Madrid'in basın toplantısına ilgi gösterirdi. "Galacticos" ekibinde futbolcu olarak basının karşısına Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, Portekizli futbolcu, Real Madrid'in sezona çok iyi başlamadığını ama her geçen gün iyiye gittiği ve sezonun daha çok uzun olduğunu söyledi. Ronaldo, Juventus karşılaşmasına ilişkin ise ''Çok önemli bir maç ama belirleyici değil. Ölüm kalım maçı değil. Her futbolcunun oynamak istediği bir maç. Evimizde oynuyoruz ve kazanmak istiyoruz. Bu maçta skoru detaylar belirleyecek. Juventus, bireysel futbolcularından daha çok takım olarak bakıldığında çok tehlikeli. Eğer çarşamba günü kazanıp puanımızı 9'a çıkartırsak, gruptan çıkmayı yarı yarıya garantilemiş olacağız" diye konuştu. "Juventus'un eski genel direktörü Moggi'nin ortaya attığı, 18 yaşında Sporting Lizbon takımındayken Juventus'un da kendisine transfer teklif ettiği ve sözlü anlaşmaya varıldığı iddiasını" yalanlamayan Ronaldo, bu konuyla ilgili bir soruya, "18 yaşındayken beni çok kulüp istedi ve Juventus da onlardan biriydi. Ama futbolcu olarak kendimi geliştirmek için bana daha çok garanti veren Manchester United oldu ve oraya gittim" cevabını verdi. Şampiyonlar Ligi'nde ilk iki maçta attığı 5 golle gol krallığında zirveye oturan Ronaldo, bir soru üzerine Real Madrid'de forvette yanyana oynamaktan en çok rahat olduğu futbolcuyu söylemeyeceğini çünkü kararın teknik direktör Ancelotti'ye ait olduğunu ifade etti. Portekizli futbolcu, sahadaki pozisyonunun değiştiği yorumlarına da katılmadığını vurgulayarak, "Her zamanki yerimde oynuyorum. Ancelotti ile çalışmaktan gurur duyuyorum" dedi. 28 yaşındaki futbolcu, Portekizli teknik direktör Jose Mourinho'nun "İspanya'da taraftarlar Portekizli olarak bana hakaret ederken, bunu içten yapıyorlardı. İngiltere'de ise bu şakayla yapılıyor" şeklindeki sözünün hatırlatılması üzerine, "Ben bu konuya girmem ama İspanyol statlarında söylenenleri ırkçılık olarak görmüyorum. Sadece beni 'psikolojik olarak yıpratmaya, rahatsız etmeye yönelik sözler' diye düşünüyorum. Ben İspanya'da ve İspanyollarla çok mutluyum" değerlendirmesini yaptı. Kaleci Casillas'ın "3 ay sonra durumunda değişiklik olmazsa ayrılmayı düşünürüm" sözüyle ilgili bir soruya da cevap veren Ronaldo, "Herkesin kendi görüşü var ve benim de kendi görüşüm var ama kulübün iyiliği için bunu söyleyemem. Çünkü sorun yapmak istemiyorum. Ama şunu söylemek istiyorum, Casillas takım için çok önemli" diye konuştu.
- Ancelotti: "Dayanışmanın çok kuvvetli olduğu bir takım" Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti de rakip için "Güçlü, sağlam ve futbolcular arasında dayanışmanın çok kuvvetli olduğu bir takım. Vidal gibi çok önemli bir futbolcusu olsa da bireyselden daha çok, takım olarak kaliteli ve tehlikeli. Juventus'un çok net bir oyunu var, kanatları çok kullanıyorlar ve Pirlo gibi olağanüstü güven veren futbolcuları var" yorumunda bulundu. Juventus'un mevcut teknik direktörü Antonio Conte'nin takım kaptanı olduğu 1999-2001 yıllarında Juventus'u çalıştıran Ancelotti, çarşamba akşamı kendisi için özel bir maç olacağını söyledi. Takımının ilk 11'i hakkında hiçbir ipuçu vermeyeceğini yineleyen Ancelotti, takımla antrenmanlara yeni başlayan Xabi Alonso dışında tüm futbolcularının Juventus maçına hazır olduğunu dile getirdi. İtalyan teknik adam, takımının iyi oynamaya başladığını ve Juventus ile haftasonu deplasmanda oynayacakları Barcelona maçlarında futbolcularına güveninin tam olduğunu vurguladı. Öte yandan, maç öncesi istatistiklere bakıldığında, Real Madrid bugüne kadar Santiago Bernabeu Stadı'nda Juventus'a karşı 6 maç oynadı. Bunlardan 4'ünü Real Madrid, 2'sini de Juventus kazandı. 2008 yılında oynanan son maçta Juventus, Bernabeu'dan 2-0'lık üstünlükle ayrıldı. Real Madrid formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde 45 takıma karşı oynayan Cristiano Ronaldo, bunlardan Dinamo Zagrep dışında hepsine gol atmayı başarırken, Juventus'a karşı ilk kez forma giyecek.
Şampiyonlar Ligi'nde bu sezonki iki maç sonunda Ronaldo-Benzema çifti, 7 golle en fazla gol atan ikili olarak dikkati çekiyor. Bu ikilinin ardından, Manchester United'tan Rooney-Welbeck ve Van Persie (4), Galatasaray'dan Umut Bulut-Drogba (3), Manchester City'den Negredo-Dzeko ve Agüreo (3), Paris Saint Germanin'den İbrahimovic-Cavani (3), Olymipacos'tan Mitroglou (3) ve Barcelona'dan Messi (3) geliyor. Real Madrid, B Grubu'nda şimdiye kadar oynadığı maçlarda deplasmanda Galatasaray'ı 6-1, sahasında Kopenhag'ı da 4-0 yendi. Teknik direktör Ancelotti'nin Juventus karşısında takımını 4-4-2 sistemiyle oynatması bekleniyor. Casıllas, Arbeloa, Varane, Pepe, Coentrao, Khedira, Illarra, Modric, Di Maria, Ronaldo, Benzema.
Juventus takımı, maç öncesi son antrenmanını 19.00'da Santiago Bernabu Stadı'nda yapacak. İtalyan ekibin teknik direktörü Antonio Conte de antrenman öncesi basın toplantısı düzenleyecek.
Maçı, 40 yaşındaki Alman hakem Manuel Grafe yönetecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...