Dershane öğretmeni devlete

Dershane öğretmeni devlete

EĞİTİM Haberleri

Özel okullara dönüştürülmesi planlanan dershanelerde en az 3 yıl sigortalı çalışmış 40 yaş altı öğretmenler, mülakatın ardından devlette görevlendirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı yasa taslağında, dershanelerde çalışan 51 bin öğretmen unutulmadı. Plana göre dershanelerin özel okula dönüştürülmesi sonucunda boşa çıkacak olan öğretmenler ya dönüşen özel okullarda sigorta kolaylığı gibi teşviklerle ile istihdam edilecek ya da devlet okullarında iş başı yapacak. Dershane öğretmeninin devlet okulunda çalışabilmesi için öncelikle 3 yıl dershanede sigortalı olarak çalışıp çalışmadığına bakılacak. Bakanlık bundan sonra da 40 yaş sınırı koyacak. Bu şartları sağlayan öğretmenler, Bakanlık tarafından mülakata tabi tutacak. Mülakatta alan bilgisi ile öğretmenlik becerisi ölçülecek. Mülakatı başarıyla geçen ve tahmini olarak 20-25 bin dershane öğretmeni devlette kadrolu olarak iş sahibi olacak. Bu öğretmenler Halk Eğitim Merkezlerinde ve devlet okullarda çalışacak. Dershanelerin kaldırılmasıyla birlikte öğrencilerin sınavlara hazırlık için takviye derslere ilişkin ihtiyaç duymasının ardından Halk Eğitim Merkezlerinde ve okullarda devlet eliyle yürütülen kurslara ağırlık veren Bakanlık, aynı zamanda online kursları da gündemine aldı. Geçtiğimiz yıl, Türkçe, Matematik nbsp;ve Fen bilgisi gibi derslerde ücretsiz olarak destek veren Bakanlık, bu yıl da aynı uygulamayı hayata geçirmek için çalışmalara başladı.

Gökhan KAYA nbsp;- ANKARA
TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...