Başarılı öğretmene ödül!

Başarılı öğretmene ödül!

EĞİTİM Haberleri

MEB'in bünyesinde kuracağı veri sistemi ile okullara ve öğretmenlere notlandırma sistemi getirilecek. Öğretmenler performanslarına göre ödüllendirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda öğretmen başarısı nı artırmak için harekete geçti. Bu kapsamda bakanlık, bütün eğitim kurumlarının standartlarını belirleyerek yüz üzerinden not verecek. Okullarda görevli öğretmenler performans açısından, ders ücreti açısından, hizmet süresi açısından ödül lendirilecek. Böylece öğretmenlerin okuldaki verimliliğin arttırılması planlanıyor. Bakanlık aynı zamanda, bakanlığa ait ve sistemdeki verilere herkesin ulaşabilmesi için veri sistemi oluşturulacak.

VERİ SİSTEMİNDE OLACAK
Nisan ayında tamamlanması hedeflenen sistemde her kuruma göre giriş sistemi yapılandırılacak ve ilgili verilere Bakanlığa talep göndermeden ulaşılabilecek. Veri sisteminde okulların performans verileri de yer alacak. Performans sistemi ile ilgili olarak konuşan MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, '50 bine yakın eğitim kurumumuz var. Her birisi ile alaka 100 üzerinden bir notlandırma yapalım. Orada çalışan öğretmenlerimizi performans açısından, ders ücreti açısından, hizmet süresi açısından ödüllendirelim.' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...