Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Birikim Koleji 3. Sosyal Bilimler Öğrenci Sempozyumu düzenliyor

Birikim Koleji 3. Sosyal Bilimler Öğrenci Sempozyumu düzenliyor

EĞİTİM Haberleri

Birikim Koleji Ortaokul ve Lise Öğrencileri "Sosyal Medya" Temalı Sosyal Bilimler Öğrenci Sempozyumu düzenliyor.

Birikim Koleji ortaokul ve lise öğrencileri "Sosyal Medya" temalı 3. Sosyal Bilimler Öğrenci Sempozyumu'nu 28 Nisan 2014 Pazartesi günü Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenliyor. Öğrencilerini bu çalışmayı yapmaya teşvik eden Birikim Koleji yetkilileri sempozyum fikrinin iki temel hedefinin olduğunu belirtiyorlar. Birinci hedef "'Araştırma Temelli Öğrenme' anlayışına uygun olarak öğrencilerinin akademisyenler ve öğretmenleri rehberliğinde kendi araştırma süreçlerini yürüterek 'bilimsel araştırma'yı öğrenmesini sağlamak". İkinci hedef "öğrencilerin sosyal bilimler alanını kendine has bilimsel karakteri ile tanımasını, benimsemesini, kullanmasını ve geliştirmesini sağlamak" olarak ifade ediliyor. Temanın "Sosyal Medya" olarak belirlenmesini ise hem gençlerin konuya olan ilgisi hem de alanda yapılan araştırmaların sınırlılığına bağlayan Birikim Koleji yetkilileri sempozyumun alana önemli kazanımlar sağlayacağına olan inançlarını ifade ederek sempozyuma herkesin davetli olduğunu belirtiyorlar.

Sempozyum Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi ile işbirliği içerisinde düzenleniyor ve sempozyum bilim kurulunda yer alan akademisyenler, öğretmenlerle birlikte öğrenci gruplarına danışmanlık yapıyor. Sempozyumda 12 ortaokul, 6 lise grubunda yer alan 51 öğrenci araştırmalarını sunmak üzere çalışmalarına devam ediyor. Sunulacak 18 araştırmanın 9'u nitel, 8'i nicel ve 1'i karma desenle çalışılıyor. Sempozyum düzenleme kurulu, öğrencileri saha araştırmasına teşvik etmek için derleme ya da tarihsel nitelikte araştırmalardan özellikle uzak durduklarını belirtiyorlar. Bu yönüyle de sempozyumun ileri araştırmalara temel olabilecek nitelikte ürünler vereceği düşünülüyor.

Sempozyumun tanıtım platformu olarak da sosyal medya kullanılıyor. #BSBOS14 hashtagiyle twitterda ve "Sosyal Bilimler Öğrenci Sempozyumu" sayfasıyla facebook'da sempozyum ile ilgili gelişmeler paylaşılıyor.

Ayrıntılı Bilgi İçin:
Kevser Yıldırım | Eğitim Direktörü
+90 212 550 37 44 | bilgi@birikim.k12.tr | birikim.k12.tr/sosyalbilimler

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...