2014 ÖSYS-LYS Tercih Sonuçları

2014 ÖSYS-LYS Tercih Sonuçları

EĞİTİM Haberleri

ÖSYM-LYS Yerleştirme Sonuçları burada.

ÖSYM'den yapılan açıklamada, yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı nbsp;bulunan adaylar ile 23 Mart 2014'te yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve nbsp;14-15-21-22 Haziran 2014 tarihlerinde yapılan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) nbsp;sonuçlarına göre, adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2014-ÖSYS nbsp;yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı nbsp;belirtildi.

Tıklayın sonuçları öğrenin:

SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

ADAYLAR YERLEŞTİRMEDE EN YÜKSEK PUANDAN BAŞLAMAK ÜZERE SIRAYA KONACAK

2013-ÖSYS'de, nbsp;YGS/LYS puanı nbsp;veya özel yetenek sınavı sonucu ile örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adayların ortaöğretim başarı puanları ile ilgili katsayıları yarıya düşürülecek. Bu kural açık öğretimin kontenjan sınırlaması olan programları için de uygulanacak. Sınavsız geçiş ile meslek yüksekokulları veya açık öğretimin kontenjan sınırlaması olmayan programlarına 2013-ÖSYS'de yerleştirilen adaylara bu kural uygulanmayacak. Adaylar Yerleştirme puanlarına göre en yüksek puandan başlamak üzere sıraya konacak ve kontenjan sayısı kadar aday sınavı kazanmış olacak.

EK YERLEŞTİRME TERCİH ÜCRETİ 10 TL OLACAK

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının nbsp;2014-ÖSYS nbsp;sonuçlarına göre (sınavsız geçiş dahil) yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ve varsa yeni açılan yükseköğretim programlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak Ek Yerleştirme yapılacak. Sınavsız geçiş dahil merkezi yerleştirmede açık öğretimin kontenjansız programları dışında bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak. (Merkezi Yerleştirmede bir örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adaylar ile kontenjan sınırlaması olan açık öğretim programlarına yerleştirilmiş olan adaylar, kontenjan sınırlaması olmayan açık öğretim ön lisans programlarına Ek Yerleştirme için başvuru yapabileceklerdir.) Ek yerleştirme tercih ücreti 10 TL olacak.

ÖSYS ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHİ

ÖSYM'nen yapılan açıklamaya göre, 2014- ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlandı. Bu nedenle adayların, tercihlerini yapmadan önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor. Kılavuza göre, üniversite tercihleri 7-17 Temmuz'da alınacak. 2014-2015 ders yılında, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri bütün üniversitelerde 1-5 Eylül'de yapılacak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...