El yazısı'nda geri adım yok

El yazısı'nda geri adım yok

EĞİTİM Haberleri

El yazısını öğrenmelerini zorunlu hale getiren MEB, bazı velilerden gelen "düz yazıya geçilsin" taleplerini geri çevirerek, "el yazısına devam" dedi.

2004-2005 yılında itibaren ilköğretim öğrencileri için el yazısını öğrenmelerini zorunlu hale getiren Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bazı velilerden gelen "düz yazıya geçilsin" taleplerini geri çevirerek, "el yazısına devam" dedi. Milli bir yazı karakteri oluşmasına el yazısı kullanımının katkı sağlayacağını belirten Bakanlık yetkilileri, "Bugün düz yazı kullanan neslin yazısına bakarsanız, örneğin 'a' harfinin farklı farklı yazıldığını görürsünüz. Ortak bir tarafı olmayabiliyor. Fakat el yazısında durum böyle değil. Çiftçisi de, öğretmeni de öğrencisi de doktoru da aynı harfleri kullanarak yazı yazıyor. Yani milli bir yazı karakteri ortaya çıkmış oluyor" diye konuştu.
Gökhan Kaya Ankara



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...