250 bin öğrenciye teşvik

250 bin öğrenciye teşvik

EĞİTİM Haberleri

'Kendi imkânlarıyla özel okullarda okuma imkanı bulamayan dar gelirli, çalışkan öğrencilerimizi özel okullara göndereceğiz.'

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eğitim öğretimde kaliteyi artırmak için büyük çaba harcadıklarını belirterek, "Dar gelirli başarılı öğrencilerin önünü açtık" dedi. Bakan Avcı, kentteki temasları kapsamında Uşak Belediyesini ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Avcı, eğitim öğretim teşvikinin çok daha önceleri öngörüldüğünü ancak çeşitli sebepler yüzünden gerçekleşmediğini söyledi. Uygulamayı hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını ifade eden Avcı, "Özel okullar genellikle kontenjanlarını dolduramıyor ve bundan şikayet ediyorlardı. Hükûmetimiz, özel okulların atıl kapasitelerini değerlendirmek amacıyla boş kalan kapasiteyi maddi şartları müsait olmayan, çalışkan öğrencilere burs vererek doldurmayı, bir şekilde özel okullara yerleştirmeye imkan tanıyacak devlet okullarındaki aşırı kalabalıklaşmanın önüne geçmeyi hedefleme girişimde bulundu. Kendi imkanlarıyla özel okullarda okuma imkanı bulamayan dar gelirli, çalışkan öğrencilerimizi özel okulların ilk, orta ve lise bölümlerine göndereceğiz. Bu yıl 250 bin öğrenci bu imkândan faydalanacak" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...