Herkese anaokulu

Herkese anaokulu

EĞİTİM Haberleri

Bütün çocuklar okul öncesi eğitimden yararlandırılacak, fakir ailelerden hiçbir ücret talep edilmeyecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, anaokullarından bütün çocukların faydalanabilmesi için yeni bir düzenlemeye gitti. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılından itibaren anasınıflarında olduğu gibi anaokulu ve uygulama sınıflarında da günlük 6 etkinlik saati sabahçı-öğlenci şeklinde ikili eğitim yapılacak. Eğitim etkinlikleri, yarım gün süreyle yapılabilecek, aynı çocuk hem sabah hem öğlen grubuna kaydedilemeyecek. Çocukların sabah veya öğleden sonraki gruplara kaydedilmesi konusunda velilerin talepleri dikkate alınacak.
Anaokullarının yarım gün eğitime geçmesiyle birlikte okul sonrası çocuğunu bırakacak yer bulamama sıkıntısı yaşayacak olan çalışan annelerin imdadına ise çocuk kulüpleri yetişecek.
Ayrıca bütün öğrencilere okul öncesi eğitim aldırmak isteyen MEB, okulun bulunduğu çevrenin sosyo ekonomik durumuna göre okul öncesi tavan ücretinin sıfır olarak belirlenebileceğini açıkladı. Bu kapsamda eğitim hizmeti dışındaki yemek gibi herhangi bir ek hizmet sunulmayan okullarda velilerden ücret talep edilmeyecek.
Gökhan KAYA / TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...