Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

2014 TEOG TERCİHLERİ-SONUÇLARI AÇIKLANDI TIKLA ÖĞREN

2014 TEOG TERCİHLERİ-SONUÇLARI AÇIKLANDI TIKLA ÖĞREN

EĞİTİM Haberleri

MEB TEOG sonuçları açıklandı mı? Herkes MEB'in TEGO Tercih sonuçları açıklandı mı diye merak ediyor. İşte MEB'den yapılan son haberler.

MEB, bu yıl hayata geçirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş TEOG Tercih Sonuçları 22 Ağustos'ta MEB'in internet sitesinden duyurulacak. nbsp; TEOG Yerleştirme Sonuçları Açıklanır Açıklanmaz Haberimizde Olacak. TEOG Milli Eğitim Bakanlığının Açıklama Yapmasıyla birlikte Her An Açıklanabilir, TEOG Tercih Sonuçları Öğrenmek İçin gazeteniz Türkiye size yeter. TEOG yerleştirme sonuçları dün gece açıklandı mı? TEOG yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? E-okul sistemi ile ilköğretim ve lise öğrencilerinin okul kayıt ve okul ile ilgili tüm işlemlerinin sorgulaması yapılabilir. MEB, bu yıl hayata geçirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş nbsp;TEOG Tercih Sonuçları 22 Ağustos'ta MEB'in internet sitesinden duyurulacak. nbsp;MEB TEOG 2014 Tercih Sonuçu Sorgulama Ekranı ve MEB TEOG Tercih İşlemlerinin Ardından Şimdi Sırada Tercih Sonuçlarının Açıklanmasına geldi.TEOG Yerleştirme Sonuçlarını Sorgulamak için haberimizde ki linklere tıklayın.Mahkemenin yürütmesini durdurduğu 4 soru, bazı öğrencileri sınıfta bırakmış
nbsp;
TEOG TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLA

E-OKUL GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

MEB TEOG DUYURULARI

İPTAL EDİLEN SORULAR ÖĞRENCİLERİ SINIFTA BIRAKTI

nbsp;
Yeni liseye geçiş sistemi TEOG sınavında Ankara 13. İdare Mahkemesi'nin geçtiğimiz aylarda 4 sorunun yürütmesini durdurmasının bazı öğrencilerin sınıfta kalmasına neden olduğu ortaya çıktı. Şube öğretmenler kuruluna kalan bu öğrencilerden bazılarının daha sonra öğretmenlerin kanaat notuyla geçtiği öğrenildi.
nbsp;
Milli Eğitim Bakanlığı'nın neredeyse yaptığı her sınavda olumlu veya olumsuz bir karar veren mahkemelerin son kararında öğrencilerin sınıfta kalmasına neden olduğu ortaya çıktı.

TEOG SONUÇLARI BURADA - TIKLA ÖĞREN

Bakanlık, geçtiğimiz yıl Seviye Belirleme Sınavını (SBS) kaldırdıktan sonra yerine Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemini (TEOG) getirmişti.

Getirilen yeni liseye geçiş sistemine göre öğretmenlerin yıl içinde yaptıkları yazılılardan bir tanesini Bakanlık merkezi ve ortak yapmaya başlarken, iki dönemde ayrı ayrı yapılan bu sınavlarda alınan puanlar öğrencilerin sınıf geçme notuna da etki etmeye başlamıştı.
Bu kapsamda 1 milyondan fazla 8'inci sınıf öğrencisinin 28-29 Kasım 2013 tarihinde girdiği TEOG sınavına ilişkin mahkemenin verdiği karar sonucu ortaya çıkan tablo akıllara durgunluk verdi.

Buna göre, birinci dönem yapılan TEOG sınavında fen ve teknoloji, İngilizce ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden toplam 4 soruya ilişkin Ankara 13. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Bakanlık ise bu mahkeme kararı doğrultusunda söz konusu derslerden yeniden değerlendirme yaparak puanları hesapladı.

Yapılan yeniden hesaplama işleminin ardından daha önce sınıfını geçen bazı 8. sınıf öğrencilerinin sınıf geçme işlemi şube öğretmenler kuruluna kaldı.

ÖĞRETMENLER TELEFONLA ARANDI

Bakanlık ise bu durumda bulanan öğrencilerin sınıf geçmesine veya sınıf tekrarına kalmasına karar verilip, TEOG tercihlerini yapabilmelerine imkân sağlamak ve öğrencilerin mağdur olmamaları için büyük çaba sarf etti.

Bu çerçevede Bakanlık bu durumdaki öğrencilerin durumlarının görüşülmesi için tercih döneminden önce şube öğretmenler kurullarının toplanması için talimat verdi.

Bakanlık okulun bulunduğu ilin hudutları dışında izinde bulanan öğretmenlerden telefon veya e-mail yoluyla kanaatlarının alınarak tutanak altına alınmasını isteyerek durumu kurtardığı belirlendi.

Ayrıca şube öğretmenler kuruluna kalan bu öğrencilerden bazılarının daha sonra öğretmenlerin kanaat notuyla geçtiği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...